Cedevita dovela Lukšu Andrića

"Stižem u vrlo ambicioznu sredinu, željnu dobrih rezultata i trofeja, ali sada mi je teško procjenjivati domete, upravo jer sastav još nije složen", istakao bivši član Cibone
0 komentar(a)
Lukša Andrić, Foto: M.webaslan.com
Lukša Andrić, Foto: M.webaslan.com
Ažurirano: 25.07.2012. 14:30h

Hrvatski reprezentativac Luka Andrić se nakon dvije godine u Galatasaraju vraća u Hrvatskoj.

Međutim, neće ponovo obući dres Cibone, već Cedevite. Andrić je nakon trenera Božidara Maljkovića i Amerikanca Brejsi Rajta treće pojačanje hrvatskog vicešampiona za novu sezonu.

Prošle sezone je sa istambulskim timom igrao polufinala turskog kupa i prvenstva i osvojio je "Prezident kup”.

U 19 nastupa u Evroligi prosječno je davao 11,1 koš uz 4,2 skoka, a u 36 mečeva u prvenstvu Turske upisivao je po osam koševa i 3,7 uhvaćenioh lopti.

"Šta reći o Cedeviti nego sve najbolje. Klub raste iz sezone u sezonu, stigao je, eto i do Evrolige. Moram priznati da sam nakon Galatasaraja imao više opcije, ali odlučio sam se za povratak u Hrvatsku, u Cedevitu i zbog Evrolige, zbog odličnog trenera i zbog informacija da se slaže prava, jaka ekipa što me svakako, zbog mojih ličnih ambicija, privuklo. Stižem u vrlo ambicioznu sredinu, željnu dobrih rezultata i trofeja, ali sada mi je teško procjenjivati domete, upravo jer sastav još nije složen. Evroliga nije bauk, treba se dobro pripremiti i od starta krenuti ozbiljno pa ćemo vidjeti. Samo napominjem da su trofeji i moja lična ambicija”, rekao je 27-godišnji Andrić nakon potpisa ugovora.

Bonus video: