Pešić više nije trener košarkaša Crvene zvezde

"Poslije razgovora je donijeta zajednička odluka da on ne bude vise trener Zvezde, ali će ostati u klubu kao savjetnik. Zahvalni smo Pešiću na saradnji, prihvatio se velikog posla u teškom trenutku za klub", rekao je Čović
88 pregleda 0 komentar(a)
Pešić, Foto: REUTERS
Pešić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.07.2012. 12:50h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je donijeta zajednička odluka da Svetislav Pešić više ne bude trener.

Tim će u narednoj sezoni voditi Milivoje Lazić, dosadašnji pomoćnik Pešića.

"Poslije razgovora je donijeta zajednička odluka da on ne bude vise trener Zvezde, ali će ostati u klubu kao savjetnik. Zahvalni smo Pešiću na saradnji, prihvatio se velikog posla u teškom trenutku za klub. Sa Pešićem je raskinut ugovor koji je prošlog ljeta potpisan na dvije plus jednu sezonu", rekao je Čović novinarima u Beogradu i dodao da će Milan Gurović biti pomoćnik novog trenera Milivoja Lazića.

Pešić je Zvezdu preuzeo u avgustu prošle godine i sa klubom prošao finalnu seriju Superlige Srbije u kojoj je poražena od Partizana, osvojila je 10. mesto u Jadranskoj ligi, a od crno-bijelih je izgubila i u finalu Kupa Srbije.

Kao razlog odlaska sa mjesta trenera crveno-bijelih, Pešić je u zajedničkom saopštenju sa klubom naveo veći angažman sa reprezentacijom Nemačke.

U medijima se proteklih dana kao Pešićev nasljednik pominjao selector Crne Gore Luka Pavićević, ali je Čović rekao da on ima ugovor sa francuskim Roanom.

"Tačno je da postoje kontakti i razgovori sa Lukom Pavićevićem, ali od danas je Lazić prvi trener ekipe. Ako može da dođe do promjene u pregovorima bićete obaviješteni", rekao je Čović novinarima u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Čović je dodao da je cilj crveno-bijelih u narednoj sezoni borba za prvo mjesto u svim takmičenjima.

"Očekujemo da nam država ove godine pomogne i da se nastavi projekat izgradnje hale. Ne tražimo ništa što je van zakona, svi računi Crvene zvezde su deblokirani i mislim da su se stekli svi uslovi. Što se tiče kontrole i provjere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade", kazao je Čović.

Predsjednik crveno-bijelih je rekao da ne dolazi u obzir privatizacija Zvezde i da će u slučaju takvih nagovještaja on prvi obavijestiti javnost i napustiti klub.

Zvezda je juče potpisala dvogodišnji ugovor sa krilnim igračem Markom Simonovićem, a potrebno joj je još četiri do pet igrača.

"Ne mogu da pričam o imenima jer bi onda neko drugi mogao da dođe do njih prije nas, ali biće svakako interesantno", rekao je Čović.

Čović je rekao da su sinoć novi članovi Predsjedništva Zvezde postali nekadašnji košarkaš Andrej Vučić - brat političara Aleksandra Vučića, i diplomirani ekonomista Goran Veselinović, koga je predsjednik crveno-bijelih predstavio kao stručnjaka za marketing.

Košarkaši Crvene zvezde okupiće se 5. avgusta, a prvi trening uoči nove sezone imaće dan kasnije.

Bonus video: