Suad ostaje u Ukrajini, Sead odlazi u Italiju

U Budiveljniku, koji je vodio Podgoričanin Zvezdan Mitrović, Suad Šehović je prosječno bilježio 11,1 poen i 5,8 skokova i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa Ukrajine
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 08:31h

U jednom danu, oba brata Šehovića našla su klubove za narednu sezonu - 25-godišnji Suad je potpisao za ukrajinski Himik, a Sead, koji 22. avgusta puni 23 godine, prelazi u italijanski Montegranaro.

Stariji Šehović je prošle sezone blistao u dresu Budiveljnika iz Kijeva, sa kojim je osvojio Kup Ukrajine.

U timu koji je vodio Podgoričanin Zvezdan Mitrović prosječno je bilježio 11,1 poen i 5,8 skokova.

Imao je ponudu da produži saradnju sa Budiveljnikom, koji je smanjio budžet, zbog čega je odlučio da napusti taj klub, ali i da ostane u istoj državi.

Naime, potpisao je ugovor sa Himikom iz Južnjeg, u kojem je ovog ljeta došlo do rokade na klupi, a u glavnim ulogama su bili bivši treneri Budućnosti - Darka Rusa je naslijedio Zoran Martić.

Suadov mlađi brat, koji je takođe na pripremama crnogorske reprezentacije, imao je skromnu sezonu u njemačkom Oldenburgu.

Na 30 utakmica bilježio je prosječno 3,3 koša i 2,1 uhvaćenu loptu za nešto više od 12 minuta provedenih na terenu, a njegov tim je bio 10. u Bundes ligi.

Montegranaro se jedva spasao ispadanja iz elite, zbog čega je angažovao nekadašnjeg selektora Italije i trenera Montepaskija, Karla Rekalkatija.

Čovjek koji je „azure” doveo do srebra na Olimpijskim igrama u Atini 2004. i bronze na Evropskom prvenstvu u Švedskoj godinu ranije ima velike ambicije u narednoj sezoni.

Možda Sead Šehović baš kod njega pokaže sav svoj raskošni potencijal...

Bonus video: