Brajant: Volio bih da karijeru završim u Barseloni

"Dajte mi tri godine i vidjećete mene da igram za Barselonu, gdje bih volio da okončan karijeru. Volim klub, a i Barselona je grad koji ja izuzetno volim", istakla prva zvijezda "jezerdžija"
0 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.07.2012. 10:44h

Košarkaška reprezentacija SAD, koja važi za apsolutnog favorita za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Londonu, nalazi se na pripremama u Barseloni.

To je bio povod da se mnogobrojni španski novinari nađu u prijestonici Katalonije, a od svih zvijezda iz NBA lige, najinteresantniji im je bio Kobe Brajant.

Najbolji igrač L. A. Lejkersa je u razgovoru sa predstavnicima medija rekao da bi volio da karijeru završi upravo u Barseloni.

"Dajte mi tri godine i vidjećete mene da igram za Barselonu, gdje bih volio da okončan karijeru. Volim klub, a i Barselona je grad koji ja izuzetno volim. ACB liga je odlična, utakmice su interesantne kao i u NBA, ali je u Americi teže, jer igramo više utakmica i fizički je mnogo zahtjevnije nego što je to slučaj ovdje”, rekao je Brajant.

Njemu su ostale još tri godine ugovor sa „jezerdžijama”, a Katalonce bi pojačao kao 36-godišnjak.

Međutim, kada se ima u vidu da je Kevin Garnet sa toliko godina sa Bostonom potpisao novi, trogodišnji ugovor za 34 miliona dolara, onda je sasvim relano da Brajant karijeru okonča u Barseloni.

Inače, Amerikance 24. jula protiv Španije očekuje najjača provjera pred Olimpijske igre u Londonu.

Barselona ima posebno mjesto u istoriji košarke u SAD, jer je u tom gradu prvi i možda jedini "drim tim” debitovao na Olimpijskim igrama 1992. godine i, naravno, superiorno osvojio zlato.

Bonus video: