Donjeck pred gašenjem?

Klub nema gdje da igra nakon što je dvorana u kojoj su igrali svoje mečeve rezervisana cijele naredne sezone za hokej
60 pregleda 0 komentar(a)
Vlade Jovanović, Foto: Reuters
Vlade Jovanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.07.2012. 21:59h

Prije nego što je uošte započeo trenerski posao u Donjecku, doskorašnji trener Partizana Vlado Jovanović se našao u problemima, prenosi portal kosarka.rs

Naime, postoji ozbiljna prijetnja da se ugasi košarkaški klub nakon što je dvorana u kojoj su igrali svoje mečeve rezervisana cijele naredne sezone za hokej.

"Glavni problem je to što nemamo gdje da igramo. Razgovarao sam sa direktorom hokejaškog kluba Donbas koji me šokirao izjavom da je Donjeck grad hokeja i da nije neophodno da u njemu egzistira i košarkaški klub", izjavio je predsjednik kluba Sergej Djadečko za ukrajinske medije.

Jedina nada se da se obrate čelnicima Košarkaškog saveza Ukrajine i predsjedniku države Viktoru Janukoviču.

"Ne razumijem odsustvo sluha u gradu, pogotovo što smo u predhodnoj sezoni imali posjećenost oko 4.500 gledalaca po meču. Ne preostaje nam ništa drugo nego da pomoć potražimo od predsjednika Košarkaškog saveza Ukrajine, a i od Viktora Janukoviča, predsjednika države koji nam je čestitao osvojenu titulu. Ukoliko ne dobijemo njihovu pomoć moraćemo da stavimo katanac na vrata kluba”, zaključio je Djadečko.

Košarkaškom klubu, koji je nakon osvojene dvije vezane titule u Srbiji preuzeo Vlade Jovanović, ove sezone predstoje mečevi u kvalifikacijama za Evroligu i aktuelna situacija se mora što prije riješiti.

U Donjecku je planirana izgradnja dvorane kapaciteta 6.000 mjesta za Evropsko prvenstvo 2015. godine, čiji je domaćin Ukrajina.

Međutim, njena izgradnja još nije ni započeta.

Bonus video: