Pavićević: Cilj povratak u elitu

Cilj je povratak u A diviziju, ali i preostali učesnici prvenstva imaju istu želju, tako da neće biti nimalo jednostavno ispuniti zadatak, kaže Pavićević
0 komentar(a)
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2012. 11:54h

Sa željom da izbori povratak u elitu, muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore danas počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Bukureštu. Naša selekcija se nalazi u grupi C, a rivali će biti domaćin Rumunija, Bosna i Hercegovina, Gruzija i Estonija. Na šampionatu će učestvovati ukupno 21 selekcija, a tri prvoplasirane izboriće plasman u A diviziju.

"Cilj je povratak u A diviziju, ali i preostali učesnici prvenstva imaju istu želju, tako da neće biti nimalo jednostavno ispuniti zadatak. Po kvalitetu smo među šest, sedam reprezentacija koje su u najjužem krugu kandidata za plasman u viši rang, ali na ovakvim takmičenjima, odlučuju nijanse. Otežavajuća okolnost je što smo u grupi sa domaćinom, što znači da ćemo morati da budemo bolji od njih 10-15 razlike, ukoliko želimo da dođemo do pobjede u međusobnom duelu. Prva dva meča na šampionatu su ključna za naše ambicije i siguran sam da će igrači dati maksimum da krenemo na pravi način, što bi nam olakšalo put ka ostvarenju cilja", istakao je selektor Đorđije Pavićević.

Rivali “crvenih” na premijeri biće domaćin Rumunija, a duel se igra od 17 sati po našem vremenu u dvorani “Unirea Dobroiesti”.

"Nalazimo se u najtežoj grupi, jer će nam rivali biti domaćin Rumunija i Bosna i Hercegovina, koja je po kvalitetu na nivou naše reprezentacije. Već na startu igramo protiv domaćina, koji ima velike ambicije i želi povratak u A diviziju, a već narednog dana očekuje sa duel sa Bosnom i Hercegovinom, što znači da će situacija biti jasnija već poslije prva dva kola. Ukoliko ostvarimo maksimalan učinak u prva dva kola, završićemo veliki dio posla oko plasmana u drugu fazu, dok bismo u suprotnom, morali težim putem do naredne runde", zaključio je Pavićević.

Boje Crne Gore u Bukureštu braniće Aleksandar Dožić, Aleksandar Novosel, Petar Popović, Zoran Nikolić, Lazar Pavićević, Feđa Đurišić, Nemanja Vuksanović, Mihailo Radunović, Miloš Anđelić, Vasilije Knežević, Petar Ivanović i Nikola Markuš.

Bonus video: