Ivanov i Bunić pojačali Budućnost Voli

Pavlin Ivanov je danas stavio potpis na četvorogodišnji, a Duško Bunić na trogodišnji ugovor.
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 12:02h

Bek Benetona, 19-godišnji Pavlin Ivanov i 22-godišnji centar novosadske Vojvodine Duško Bunić novi su članovi Budućnost Volija.

Ivanov je danas stavio potpis na četvorogodišnji, a Bunić na trogodišnji ugovor.

Na taj način Podgoričani su počeli da prave mlad, ali respektabilan tim, s obzirom da je ovogodišnji budžet manji za 20 odsto u odnosu na prethodnu sezonu.

Ivanov bi trebalo da popuni prazninu u spoljnoj liniji nastalu odlaskom Bojana Krstovića, dok će Bunić pokušati da nadoknadi odlazak Bojana Dubljevića i Hasana Rizvića. Podgoričani su u potrazi za još još jednim centrom.

Ivanov je karijeru počeo u rodnom gradu Jambolu u Buraskom. Nakon sjajnih igara u mlađim selekcijama Bugarske, primijetili su ga ljudi iz Benetona, za koji je potpisao kada je imao 15 godina. Zbog ograničenog broja stranaca u italijanskoj ligi, nije dobio mogućnost da igra za seniore Benetona, ali je upisao dva nastupa u Evrokupu prošle sezone.

I dok sa seniorima nije mogao da igra, sa timom Benetona do 19 godina osvojio je titulu prvaka Italije. U finalu je pobijeđen Montepaski (72:66), a Ivanov je izabran za MVP igrača šampionata.

Prošle godine predvodio je juniorsku selekciju Bugarske do A divizije. Na šampionatu u Varni izabran je za MVP igrača uz prosječan učinak od 18,3 poena, 4,4 uhvaćene lopte i 1,3 asistencije po meču. Trenutno se nalazi sa mladom reprezentacijom Bugarske na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji. Bugari su u drugoj fazi, a u dosadašnja četiri meča Ivanov je prosječno dao 13,3 poena, uhvatio 3,3 lopte uz 1,3 asistencije.

“Draft Ekpres” ga je opisao kao jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi u svom godištu sa odličnim šutom i sjajnim pregledom igre uz konstataciju da neuobičajeno zrelo igra za svoje godine.

Bunić je karijeru počeo u Spartaku iz Subotice, a igrao je još za Novi Sad i Metalac. Protekle sezone prikazivao je fantastične igre u dresu Vojvodine i bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Novosađana u plej-of. U Superligi je odigrao 16 mečeva sa prosjekom od 9,2 poena uz 4,6 uhvaćenih lopti.

Sa selekcijom Srbije osvojio je zlato na Univerzijadi 2011. godine u kineskom gradu Šenženu. Bio je član mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Grčkoj.

Bonus video: