Odlazi Krstović, Vitkovac ostaje

"Bilo mi je lijepo u Podgorici i želio bih da se zahvalim svima, upravi kluba, stručnom štabu, saigračima, navijačima i novinarima koji su me sjajno primili", kaže rstović za “Vijesti”
89 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2012. 13:50h

Budućnost Voli će od septembra igrati u znatno izmi jenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu. Džermejnu Andersonu je istekao ugovor, Bojan Dubljević je postao novi član Valensije, a “plavi” dres više neće nositi iskusni bek Bojan Krstović.

Uprava crnogorskog šampiona i 31-godišnji košarkaš nisu uspjeli da pronađu zajednički jezik oko ugovora za predstojeću sezonu, pošto će Podgoričani imati budžet manji za oko 20 odsto. Zbog toga će doći do sporazumnog raskida ugovora, a sve bi trebalo da bude završeno u naredna dva-tri dana.

"Bilo mi je lijepo u Podgorici i želio bih da se zahvalim svima, upravi kluba, stručnom štabu, saigračima, navijačima i novinarima koji su me sjajno primili. Želio bih da im poželim puno sreće u naredni sezonama", rekao je Krstović za “Vijesti”.

Momak rođen u Goraždevcu, u Podgoricu stigao ljeta prošle godine iz Hemofarma. U ABA ligi odigrao je 27 utakmica i ostvario je prosječan učinak od 8,3 poena uz 1,7 skokova, 1,5 asistencija i 0,9 ukradenih lopti po meču.

U Evrokupu je odigrao 13 mečeva, a propustio je revanš četvrtfinala protiv Valensije zbog povrede primicača. Imao je prosječan učinak od 8,2 koša uz 1,9 uhvaćenih lopti, dva uspješna dodavanja i 0,6 ukradenih lopti.

Sa druge strane, dogovor je postignut sa Čedomirom Vitkovcem, prošle sezone jednim od najboljih igrača. Iskusni krilni centar će tako najmanje još godinu dana braniti boje kluba iz Njegoševog parka.

Istovremeno, čelnici kluba i šef stručnog štaba Dejan Radonjić su u potrazi za pojačanjima na poziciji organizatora igre i centra.

Bonus video: