Alo: Pavićević preuzima Zvezdu; Pavićević: Nije trenutak o tome da pričam

"Ako nešto bude jasnije narednih dana, onda ću konkretnije o tome", rekao je za "Vijesti" Pavićević
1 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.07.2012. 08:54h

Selektor Crne Gore Luka Pavićević biće novi trener Crvene zvezde, objavio je srpski list “Alo”!

Kako piše ovaj list, pregovori između predsjednika Zvezde Nebojše Čovića i Pavićevića su u završnoj fazi i uskoro se očekuje da Pavićević stavi paraf na dvogodišnji ugovor sa Zvezdom i bude promovisan u nasljednika Svetislava Pešića.

Pavićević, koji se sa reprezentacijom nalazi na Zlatiboru na pripremama, nije ni potvrdio, niti demantovao tu informaciju.

"Nije trenutak da sada pričam o tome. Ako nešto bude jasnije narednih dana, onda ću konkretnije o tome", rekao je kratko za "Vijesti" Luka Pavićević.

Kako navodi “Alo”, Kari definitivno neće predvoditi Zvezdu naredne sezone, a to će biti objelodanjeno poslije sjednice predsjedništva kluba.

Inače, Luka Pavićević, nekadašnji košarkaš Zvezde, svojevremeno je kao igrač na zalasku karijere sarađivao sa Nebojšom Čovićem noseći dres FMP Železnika.

“Alo” piše da Čović nema ništa protiv da ekipu vodi trener koji paralelno predvodi i nacionalni tim Crne Gore. Uostalom, isti uslovi bili su ponuđeni i Svetislavu Pešiću, koji je prekjuče okupio reprezentativce Njemačke za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket 2013. godine.

Prvi čovjek “crveno-bijelih” je za Sportski žurnal izjavio je da su polovične šanse da Svetislav Pešić ostane na klupi Crvene zvezde.

“Ako već insistirate, šanse su 50:50 “, rekao je Čović za “Žurnal” i dodao da se o tome raspravljalo i na sjednici Predsjedništva:

“Naravno, razgovarali smo i o problemu sa Pešićem i naš stav po tom pitanju je jednoglasan. Nema razlike i u mišljenjima i kada je u pitanju pristup tom problem”.

“Do kraja jula klub će izmiriti dio obaveza prema Pešiću, dok će ostatak biti isplaćen do kraja avgusta. Takođe, uskoro ćemo se dogovoriti oko njegovog daljeg rada ili oko sporazumnog raskida ugovora. Predstoji nam još razgovora sa advokatom gospodina Pešića, vidjećemo kako će se to završiti”, kaže Čović.

Za razliku od prvog mandata u Zvezdi, pred početak prošle sezone Pešić je potpisao ugovor na ‘2+1’ godinu, ali uprkos tome neizvjesno je hoće li i dalje predvoditi ‘crveno-bijele’.

Prošle nedjelje je Blic objavio da će nasljednika Pešića na klupi Zvezde biti trener Budućnosti i bivši selektor Crne Gore Dejan Radonjić, što je demantovao sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

Bonus video: