Barska košarkaška bajka: Pavićević najavljuje da Mornar neće stati

„Sa Nidamom smo obavili razgovor i sigurno imamo šanse da ga zadržimo – bili bi presrećni da i narednu sezonu ostane u Baru. To se neće dogoditi samo ako dobije ponudu koju mi ne možemo da ispratimo“, rekao je Pavićević
112 pregleda 9 komentar(a)
Đorđije i Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Đorđije i Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 01.06.2018. 21:38h

Nakon što su „osvojili“ eks-Ju prostore i bili najveće iznenađenje ABA lige, košarkaši Mornara srušili su mit o nepobjedivosti i nedodirljivosti Budućnosti na crnogorskoj sceni.

Sezona, koja je odavno dobila epitet najbolje u istoriji kluba, završena je najvećom i najznačajnijom pobjedom – osvajanjem titule prvaka Crne Gore.

„Titula je došla kao kruna za sve dobre utakmice ove sezone - zaslužili smo je. Imali smo velikog protivnika, zato je naš uspjeh i veći. Mislim da je ova titula najznačajnija od svih, upravo zbog kvaliteta i Mornara i Budućnosti. Ovako finale, siguran sam, nema niko u regionu. Ponosan sam na igrače, stručni štab na čelu sa Mihailom, kao i na publiku, koja je na veličanstven način priredila pravi spektakl i bila primjer svima“, kazao je glavni menadžer Mornara Đorđije Pavićević za "Vijesti".

Titula u Crnoj Gori ne donosi ništa „konkretno“, osim prestiža, a Mornar je kroz ABA ligu izborio šansu da igra u Evrokupu za narednu sezonu. Nastup u drugom po kvalitetu Evroliginom takmičenju je izvjestan.

„Naravno. Sada možemo i da biramo. Mi smo ovom titulom prvaka Crne Gore obezbjedili učešće u FIBA Ligi šampiona“, kazao je Pavićević.

„Plan za sljedeću sezonu će sigurno zavisti od finansija - ako zatvorimo budžet kako smo planirali, napravićemo još jači tim, koji će se boriti za vrh ABA lige i koji će biti konkurentan ekipama u Evrokupu“, ističe Pavićević.

Navijače Mornara trenutno zanima samo jedno – ostaje li Derek Nidam i naredne sezone u Baru. Pavićević kaže da je klub na dobrom putu da zadrži momka iz Ilinoisa.

„Sa Nidamom smo obavili razgovor i sigurno imamo šanse da ga zadržimo – bili bi presrećni da i narednu sezonu ostane u Baru. To se neće dogoditi samo ako dobije ponudu koju mi ne možemo da ispratimo“, rekao je Pavićević.

U planu izgradnja montažne hale

Čelnici Mornara za narednu sezonu imaju velike planove, kako bi klub podigli na još veći organizacioni nivo.

„Plan je da izgradimo montažnu halu kapaciteta 1.500 gledalaca, koju bi koristile sve naše selekcije“, kazao je Pavićević.

„Ove sezone naše mlađe selekcije su bile u završnici takmičenja. Pioniri su stali u finalu, kadeti su bili četvrti dok su juniori završili treći na finalnom turniru“, kazao je Pavićević.

Super kup ABA lige u Laktašima?

Mornar sa ABA ligom ima ugovor na tri sezone za organizaciju Super kupa, ali će Barani takmičenje najvjerovatnije prepustiti Igokei, jer klub iz Laktaša slavi 45 godina postojanja.

„Još nije sigurno da li ćemo organizovati Super kup. Igokea je izrazila želju da bude domaćin jer u to vrijeme slavi jubilej. Najbliža je opcija da im izađemo u susret“, kazao je Pavićević.

Bonus video: