Rusija i Litvanija izvadile vizu za London

Treći putnik sa turnira u Karakasu biće Nigerija ili Dominikanska republika. Njihov duel na programu danas
0 komentar(a)
Kirilenko, Foto: Beta/AP
Kirilenko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.07.2012. 12:21h

Košarkaši Rusije i Litvanije učestvovaće na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto su na kvalifikacionom turniru u Karakasu (Venecuela) u polufinalu savladali Nigeriju (85:77), odnosno Dominikansku Republiku (109:83).

Finalni meč neće se igrati pošto su pobjednici polufinala automatski stekli pravo učešća na najvećoj sportskoj smotri na svijetu, dok će treći putnik za London biti pobjednik duela u kojem će se danas sastati poraženi polufinalisti, Nigerija i Dominikanska Republika.

Jedna od te dvije reprezentacije biće 12. učesnik Olimpijskog turnira na kojem će još igrati: Španija, Francuska, Argentina, Brazil, Britanija, Kina, Australija, Tunis, SAD, Litvanija i Rusija.

Rusi su najviše zahvaljujući Aleksu Švedu i Andreju Kirilenku savladali Nigerijce.

Šved je dao 22 poena (četiri skoka, šest asistencija), dok je Kirilenko ubacio tri poena manje uz osam skokova i tri asistencije.

Kod Afrikanaca bolji od ostalih bili su Ike Diogu (16 poena), Ade Dagunduro (16) i Al-Farak Aminu (13).

Ekipa sa Baltika je odigrala vrlo dobar meč protiv Dominikanske republike.

Nametnuli su izabranici Kestutisa Kemzure svoj ritam i potpuno zasluženo izborili su plasman na Olimpijske igre.

Fantastično je služio Litvance šut za tri poena (18-10), pa su imali petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom: Tomasa Macijulisa (19), Jonasa Valančijunasa (17), Linas Kleizu (13), Martinasa Pocijusa (12) i Tomasa Delininkaitisa (11).

Bonus video: