CRVENI NA ZLATIBORU

Pavićević: Motivacija igrača na najvišem nivou

Ekspedicija “crvenih” će na Zlatiboru odigrati i dva kontrolna meča protiv Letonije, 19. i 20. jula, a povratak za Crnu Goru predviđen je 21. jula
1 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: KSCG.ME
Luka Pavićević, Foto: KSCG.ME
Ažurirano: 08.07.2012. 08:30h

Iza muške senirske reprezentacije Crne Gore je skoro dvije nedjelje priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo čiji će domaćin naredne godine biti Slovenija.

Poslije uvodnih sedam dana rada u Podgorici, ekspedicija “crvenih” se od prošle nedelje nalazi na Zlatiboru, gdje će se obaviti glavna faza priprema.

Stručni štab na čelu sa Lukom Pavićevićem je nametnuo žestok ritam, a igrači sve obaveze izvršavaju bez pogovora.

Za sada ide sve onako kako se poželjeti može I ostaje nada da će tako biti I u drugoj polovini septembra, kada se završavaju kvalifikacije.

"Motivacija igrača i njihov odnos prema obavezama je na najvišem nivou. U dosadašnjem dijelu priprema imali smo problema sa određenim povredama, ali na sreću, bili su to problemi koji nisu uticali na to da reprezentativci u punom intezitetu odgovore svakom zadatku. Najvažnije je da nas zaobiđu povrede, jer ukoliko bude tako, mogu da konstatujem, da pripreme na Zlatiboru protiču u najboljem redu. Zadovoljan sam pristupom i odnosom igrača, a u narednom periodu nastavićemo da nivo igre podižemo na veći nivo", ne krije zadovoljstvo selektor Crne Gore.

Na srpskoj planini akcenat je stavljen na fizičku spremu i taktičkom uigravanju.

"Paralelno radimo na fizičkoj pripremi i uigravanju. Nakon što smo u Podgorici odradili testiranja i počeli da postavljamo temelje novog sistema, sada radimo na dodatnom upoznavanju igrača sa novim načinom rada, a kako vrijeme bude odmicalo, sve više i detaljnije ćemo raditi na uigravanju. U narednom periodu, nastavićemo da radimo na razvoju fizičke pripreme sve do trenutka dok ne uđemo u fazu odigravanja kontrolnih mečeva i učešća na turnirima".

Naša selekcija ima problema zbog odsustva nekoliko igrača, prije svega kapitena i najboljeg igrača Nikole Pekovića, ali ostali igrači se trude da to nadoknade.

"Reprezentacija raspolaže sa malom bazom i svaka povreda ili odsustvo, predstavlja veliki problem. Ipak, moramo da radimo bez onih koji nisu sa nama, a igrači koji su trenutno na Zlatiboru, svojim voljnim momentom i ozbiljnim pristupom, pokušavaju da nadoknade osustvo nekih važnih igrača i što bolje se pripreme za ono što nas očekuje u kvalifikacijama", zaključio je Pavićević.

Ekspedicija “crvenih” će na Zlatiboru odigrati i dva kontrolna meča protiv Letonije, 19. i 20. jula, a povratak za Crnu Goru predviđen je 21. jula.

Preporučujemo za Vas