Rej Alen u Majamiju, Lin ostaje u Njujorku

Alen je prihvatio smanjeni ugovor od 3,09 miliona dolara, odnosno ukupno 9,5 miliona za trogodišnji ugovor
76 pregleda 0 komentar(a)
Rej Alen, Foto: Beta/AP
Rej Alen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.07.2012. 12:40h

Nakon pet godina u Bostonu, i jednog šampionskog prstena, i to u prvom pokušaju sa Seltiksima (2008), Rej Alen je odlučio da promijeni sredinu i izabrao šampione iz Majamija.

Alen je prihvatio smanjeni ugovor od 3,09 miliona dolara, odnosno ukupno 9,5 miliona za trogodišnji ugovor da bi postao član sjajne ekipe Majamija, koja bi dolaskom najboljeg trojkaša u istoriji NBA lige (2.718 trojki) mogla da vlada i narednih sezona.

Takođe, pomoći će Majamiju u periodu u kojem će „vrelina“ biti bez Dvejna Vejda (operacija koljena) i vjerovatno Majka Milera (operacija leđa).

Boston je brzo našao zamjenu za Alena u Džejsonu Teriju, koji iz Dalasa stiže kao slobodan agent.

Kako javljaju američki mediji, zbog dolaska beka Nika Janga iz Los Anđeles Klipersa i centra Spensera Hejvsa, Fidalefija će se odreći usluga Eltona Branda, godinu dana prije isteka ugovora, tako što će mu isplatiti svih 18 miliona za narednu sezonu, koristeći takozvani “amnesty rule”, kojim neće probiti seleri kap za narednu sezonu.

U međuvremenu, izgleda da je došlo do obrta ko Džeremija Lina – iako se činilo da će otići u Hjuston, Lin će, po svemu sudeći, ostati u Njujork koji je otkovenju prošle sezone, navodno, ponudio iste uslove (28,8 miliona dolara za četiri sezone) kao i Hjuston.

Ako tako ostane, 39-godišnji Džejson Kid, koji je u Njujork stigao iz Dalasa (trogodišnji ugovor za devet miliona dolara), biće luksuzna rezerva u startu i njegov mentor…

Tokom prošle sezone, Kid je imao prosjek od 6,2 poena i 5,5 asistencija za Maverikse.

On je trenutno drugi na listi najboljih svih vremena sa 11.842 asistencije, iza Džona Stoktona, koji je imao 15.806.

Bonus video: