Partizan u grupi sa Barselonom i CSKA

Košarkaši Olimpijakosa u odbranu titule prvaka Evrope krenuće protiv rivala iz grupe C, Kahom Laboral, Efesom, Žalgirisom, Armanijem i Cedevidom
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 11:42h

Košarkaši Olimpijakosa u odbranu titule prvaka Evrope krenuće protiv rivala iz grupe C, Kahom Laboral (Španija), Efesom (Njemačka), Žalgirisom (Litvanija), Armanijem (Italija) i Cedevidom (Hrvatska), odlučeno je danas žrijebom u sjedištu ULEB-a u Barseloni

Partizan, koji će od naredne sezone ponovo sa klupe predvoditi Duško Vujošević, bivši selektor Crne Gore, igraće u veoma teškoj grupi D sa Barselonom, moskovskim CSKA, Lijetuvos Ritasom, njemačkim Bambergom i Bešiktašom.

Vujošević će, tako, za protivnika imati klub (CSKA) u kojem se nije proslavio po odlasku iz Partizana…

"Ono što grupu čini teškom je što je šampion Turske došao iz šestog šešira. To bi rukovodstvo Evrolige trebalo da ispravi, radi se u grešci u bodovanju koja dovodi do ovako teške grupe. Sad bar znamo koji su nam protivnici, i sa još većom energijom radićemo na selekciji koja je u stanju da se bori u takvoj grupi. Nema nijedne slabe ekipe, a izlišno je govoriti o kvalitetu CSKA i Barselone. Njemci ulažu jako mnogo u košarku, dok je Lijetuvos naš stari poznanik. Sve timove dobro znamo osim Bešiktaša, sa kojim nismo igrali u posljednje vreme", rekao je Vujošević za klupski sajt.

Kuglice sa imenima klubova izvlačili su najbolji trener Evrope Dušan Ivković, kome je danas uručeno priznanje, i Rimas Kurtinaitis, koji trenutno vodi Himki, aktuelnog osvajača Evrokupa.

Ove sezone je nešto izmijenjen sistem takmičenja u Evroligi. Ekipe su podijeljene u četiri grupe sa po šest timova. Po četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu u Top 16 fazu Evrolige, u kojoj će biti formirane dvije grupe od po osam timova.

U četvrtfinale će se kvalifikovati po četiri najbolje plasirane ekipe iz obje grupe.

Četvrtfinalne serije igraće se na tri pobjede.

Sezona u Evroligi počinje 19. oktobra a fanjl-for se od 10. do 12. maja igra u Londonu.

Bonus video: