Ročesti: Došao sam da pomognem ekipi

"Veoma sam počastvovan što sam član reprezentacije Crne Gore", rekao je Tejlor Ročesti
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2012. 08:59h

Nakon Omara Kuka, koji je dirigovao igrom prethodne tri sezone, košarkaši Crne Gore dobili su novog plejmejkera. U Podgoricu je juče, negdje oko podneva, doputovao Tejlor Ročesti, organizator igre Le Mana. Nakon kraćeg predaha, u društvu ekonoma Darka Stanića uputio se na Zlatibor, bazu „crvenih” u naredne tri sedmice.

Amerikanac je zadužio opremu nacionalnog tima, a prvi trening sa novim saigračima odradiće danas. Prilikom dolaska u glavni grad Crne Gore bio je optimistički raspoložen.

"Ovdje sam da igram i pomognem ekipi da pobjeđuje. Moj cilj je da se Crna Gora plasira na Evropsko prvenstvo i da se kasnije bori za titulu. Prvi put sam ovdje u ulozi reprezentativca i tek treba da upoznam tim. Jedva čekam da počnem sa treninzima i da pomognem Crnoj Gori da napravi dobar rezultat", rekao je Ročesti.

O saigračima u reprezentaciji Crne Gore zna veoma malo, i to iz razgovora koji je imao sa selektorom Lukom Pavićevićem.

"Znam vrlo malo o budućim saigračima, Luka Pavićević mi je pričao o njima. Kada ne igram, kada nisam na parketu, ja se isključim i slabo pratim košarku. Međutim, imam dovoljno vremena da upoznam ekipu, da oni upoznaju mene. Moram da ponovim da sam veoma počastvovan što sam član reprezentacije Crne Gore".

Amerikanac se osvrnuo i na neigranje Nikole Pekovića, kapitena i najboljeg igrača Crne Gore.

"To je isto kao kada se najbolji igrač povrijedi, pa ostatak tima mora da se ujedini i pokuša da nadoknadi njegovo odsustvo. Ako se budemo pripremili na pravi način, mislim da se neće osjetiti odsustvo Pekovića. Ako želimo da ispunimo cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, moramo da pobjeđujemo i bez najboljih."

Ovo nije prvi put da 26-godišnji košarkaš dolazi u Podgoricu. Kao član njemačkog Getingena gostovao je u “Morači” u sezoni 2009/2010.

"Igrao sam u Podgorici, protiv Budućnosti, kao član Getingena. Imao sam loše iskustvo, jer smo izgubili tu utakmicu. Sada sam, međutim, srećan što sam došao i što ću igrati za reprezentaciju Crne Gore", zaključio je Ročesti.

Što se tiče drugog Amerikanca, Brajona Raša, neizvjesno je da li će obući dres Crne Gore u predstojećim kvalifikacijama. Naime, član Samare je u Košarkaški savez Crne Gore poslao dokumentaciju koja pokazuje da ima problema sa leđima, zbog čega mora da provede na terapijama dvije-tri nedjelje, nakon čega će se priključiti nacionalnom timu. To praktično znači da će propustiti kompletne pripreme na Zlatiboru i teško je očekivati da će mu Luka Pavićević ukazati šansu...

Bonus video: