Crna Gora protiv Srbije: Trijumf u Beogradu vodi ka Francuskoj

"Znamo da nas očekuje teška utakmica i ozbiljan protivnik, ali naša želja je da se suprotstavimo Srbiji na najbolji mogući način", kaže selektor Miodrag Baletić
99 pregleda 17 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2012. 09:04h

Sa četiri pobjede iz isto toliko utakmica, košarkašice Crne Gore su na pravom putu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo čiji će domaćin naredne godine biti Francuska.

„Crvene” su nakon gostovanja u Estoniji imale sedam dana da odmore i pripreme za veliko iskušenje, koje ih večeras očekuje u Beogradu protiv selekcije Srbije.

Ukoliko Jelena Škerović i saigračice slave u Hali sportova, onda će i definitivno, četiri kola prije kraja, osigurati vizu za drugi uzastopni nstup na velikim takmičenjima.

"Još ne možemo da smatramo da smo osigurali plasman na Evropsko prvenstvo, jer nas očekuju još četiri meča do kraja kvalifikacija. Kako sada stvari stoje, konačan rasplet u grupi će zavisiti od rezultata međusobnih duela između nas, Srbije i Poljske, što daje dodatnu težinu gostovanju u Beogradu. U situaciji smo da imamo manje igrača u rotaciji od konkurenata za prva dva mjesta u grupi, ali nijednog trenutka ne razmišljamo o neuspjehu, nego ćemo kao i do sada pokušati da ostvarimo najbolji mogući rezultat", rekao je selektor Miodrag Baletić u izjavi za sajt KSCG.

Crna Gora u prvom međusobnom duelu bila je ubjedljiva na Cetinju, kada je slavila sa 85:68. U odnosu na taj duel, naša selekcija će biti oslabljena neigranjem Amerikanke Ešaje Marfi, koja je zbog obaveza u klubu morala da se vrati kući.

"Znamo da nas očekuje teška utakmica i ozbiljan protivnik, ali naša želja je da se suprotstavimo Srbiji na najbolji mogući način. Pozitivna stvar je što u odnosu na gostovanje u Estoniji, možemo da računamo na Ivu Perovanović i to će nam značiti mnogo u igri pod koševima, ali veliki hendikep je odsustvo Ešaje Marfi. Znamo i da će Srbija imati veliku podršku sa tribina, što je i normalno kada se zna da reprezentacija ima velike ambicije u kvalifikacijama, ali treba da razmišljamo samo o onome što će se dešavati na parketu i da svu pažnju usmjerimo ka tome da dođemo do nove pobjede", zaključio je Baletić.

Duel u Hali sportova na Novom Beogradu počinje u 20 sati.

U drugom meču grupe B sastaju se Švajcarska i Estonija (17.30), dok je Poljska slobodna.

Bonus video: