Džejms priznao: Molio sam čelnike da ne trejduju Irvinga

Irving je dres Klivlenda zamijenio Bostonovim, a tokom čitave sezone, sve do povrede u finišu, bio je vođa ekipe Breda Stivensa
0 komentar(a)
Lebron Džejms i Kajri Irving, Foto: Reuters
Lebron Džejms i Kajri Irving, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2018. 09:57h

Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms priznao je u razgovoru za američke medije da je molio čelnike tima da prošlog ljeta ne trejduju Kajrija Irvinga, što se i pored plasmana Kavalirsa u finale ispostavilo kao loš potez.

Irving je dres Klivlenda zamijenio Bostonovim, a tokom čitave sezone, sve do povrede u finišu, bio je vođa ekipe Breda Stivensa, koja je na kraju u finalu Istočne konferencije poražena upravo od Klivlenda, zahvaljujući nadljudskim igrama Džejmsa.

"Prošlog ljeta sam osjetio da bi taj potez jednostavno bio loš za našu franšizu, jer trejdovali smo plajmejkera koji je ujedno i zvijezda. On je momak s kojim sam bio u toliko bitaka kroz prethodne tri godine, ali očigledno da nisam bio dio te komunikacije i znam tačno kako su tekli razgovori između dvije strane. Osjetio sam da je to loš tajming za naš tim", istakao je Džejms.

Nakon svega, čelnici Kavalirsa ipak nisu uslišili molbe lidera ekipe i Irving je napustio Klivlend, a u klub su došli Ajzea Tomas i Derik Rouz, što se na kraju ispostavilo kao izuzetno loš potez.

Irving i Džejms bili su saigrači tri sezone u Klivlendu, zajedno su tri puta stigli do finala NBA lige, a jednom su postali i prvaci savladavši Golden Stejt, podsjeća Klix.ba.

Čak i bez Irvinga, Džejms je pokazao o kakvom igraču je riječ i gotovo sam odveo je Klivlend u novo finale NBA lige, gdje ga ponovo čeka tim Voriorsa.

Bonus video: