Ivković u problemima, najavljeni otkazi igrača

Ako se i pola ovih glasina obistini, jasno je da će Ivković imati muke, naročito sa centarskom linijom koja je trabalo da bude jedan od najjačih aduta Srbije
0 komentar(a)
Dušan Ivković, Foto: REUTERS
Dušan Ivković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.06.2012. 17:31h

Selektor Srbije Dušan Ivković će imati velikih problema prilikom izbora 18 igrača na koje će moći da računa tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji, prenosi "Sportski žurnal”.

Gotovo 100 odsto je sigurno da Novica Veličković ni ovoga puta neće moći da pomogne državnom timu.

Iako povreda koljena sa kojom kuburi nije ozbiljna, zahtijeva strogo mirovanje, što znači da će morati da se zahvali na pozivu.

Nenad Krstić kroz Beograd šeta sa longetnom na nozi.

Kod kapitena Srbije postoji želja da igra kvalifikacije, ali je pitanje koliko će zbog povrede stopala biti spreman za maksimalne napore.

Kako sada stoje stvari, to će biti stvar dogovora između selektora i njega.

Prema nekim izvorima, Miroslav Raduljica se premišlja. Prošlu reprezentativnu akciju je propustio zbog povrede, prethodno je sa spiska za Svjetsko prvenstvo u Turskoj otpao kao 13, i to u predvečerje turnira.

Ipak, šanse da se sjajni centar 9. jula pojavi u hotelu Zira i dalje postoje.

Milovan Raković je takođe enigma. Iako se prošlog ljeta oglušio na poziv Ivkovića, sada je opet na spisku od 25 igrača (naknadno dodat Vladimir Micov).

Ipak, glasine kažu da se ni ovoga puta neće odazvati. Prethodnog ljeta je postao otac, promijenio je i klub.

Da li sada ima novi razlog ili će ipak debitovati u državnom dresu, ostaje da se vidi.

Iza Zorana Ercega je fantastična sezona. Jedan je od rijetkih koji su bili nosioci u svojim klubovima i uzimali trofeje, ali uz njegovo ime ide priča da je odlučio da uzme slobodno ljeto.

Pred Svjetsko prvenstvo za njega nije bilo mjesta među 16, a za EP u Litvaniji nije bio ni na širem spisku. Prošla iskustva iz reprezentacije nisu sjajna.

Pominje se da bi Srbija lako mogla i da ostane bez pomoći Milana Mačvana koji navodno razmišlja o učešću na Ljetnjoj NBA ligi.

I tu se, makar za sada, spisak završava.

Ako se i pola ovih glasina obistini, jasno je da će Ivković imati muke, naročito sa centarskom linijom koja je trabalo da bude jedan od najjačih aduta Srbije.

Ipak, na odgovor treba sačekati do četvrtka kada će, prema planu, selektor ponovo izaći pred novinare i objaviti ko je otpao.

Bonus video: