Vejd bi mogao da propusti Olimpijske igre

"Moram da donese odluku o tome šta mi je najbolje u ovom trenutku, jer ne želim karijeru da dovedem u pitanje", objasnio plej novog šampiona NBA lige
0 komentar(a)
Vejd, Foto: Reuters
Vejd, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2012. 09:52h

Dvejn Vejd je i pored problema sa koljenom odigrao finalnu seriju plej-ofa protiv Oklahome i stigao do svog drugog šampionskog prstena.

Međutim, zbog toga se može desiti da propusti predstojeće Olimpijske igre u Londonu.

Mnogo toga zavisiće od pregleda koji će biti obavljeni u narednih nekoliko dana.

U pitanju je koljeno koje je Vejd operisao još 2007. godina, a koje je počelo da ga boli u polufinalnoj seriji Istočne konferencije plej-ofa protiv Indijane.

Amerikanci počinju pripreme za takmičenje u Londonu 6. jula, a do tada bi trebalo da Vejd saopštio Majku Kžiževskom da li će mu biti na raspolaganju ili ne.

"Moram da donese odluku o tome šta mi je najbolje u ovom trenutku, jer ne želim karijeru da dovedem u pitanje. Znam da Olimpiske igre dolaze, to je nešto što stvarno želim, ali u isto vrijeme moram da donesem pravu odluku. Ići ću na preglede nakon kojih će biti poznato da li ću na operaciju ili ne, jer sam čitavu finalnu seriju igrao pod injekcijama. Razgovarao sa sa ljekarom, koji mi je rekao da će morati da se uradi neka vrsta čišćenja koljena. Međutim, sačekaću da vidim kakvi će biti rezultati magnetne rezonance”, rekao je Vejd.

Bonus video: