Radonjić ostaje na klupi Budućnosti

„Plavi“ će u narednoj sezoni, zbog finansijske krize, imati budžet 20 odsto manji u odnosu na prošlosezonski
110 pregleda 4 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: NLB LIGA
Dejan Radonjić, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 22.06.2012. 08:58h

Dejan Radonjić će i u narednoj sezoni sa klupe predvoditi Budućnost Voli! To je epilog sastanka šefa stručnog štaba i Dragana Bokana, predsjednika kluba, koji je održan u srijedu veče.

"Postigli smo dogovor, Dejan ostaje trener i naredne sezone. U pitanju je novi jednogodišnji ugovor", rekao je za “Vijesti” Bokan.

„Plavi“ će u narednoj sezoni, zbog finansijske krize, imati budžet 20 odsto manji u odnosu na prošlosezonski, ali će i pored toga, prema najavama Bokana, imati respektabilan tim koji će ravnopravno moći sa svima da se nosi u ABA ligi i koji neće igrati epizodnu ulogu u Evrokupu.

"Ostavljamo treneru i sportskom direktoru da u igračkom kadru vide kome treba i može da se smanji ugovor. Mi se u te stvari nećemo miješati. Međutim, ista situacija je i sa ostalim ekipama u regionu, a i ekonomska kriza odrazila se na sve sfere društva, pa tako i na sport".

Protekla sezona je bila jedna od najuspješnijih u posljednjih desetak godina. U domaćim okvirima nastavljena je dominacija, u Evrokupu je izboren plasman u četvrtfinalu, a u ABA ligi su Podgoričani drugi put uzastopno igrali na završnom turniru.

"Nezahvalno je postavljati bilo kakve ciljeve, jer ti skupa pojačanja ne garantuju da možeš napraviti dobar rezultat. Teško se može desiti da se ponovi prošla sezona, ali ćemo sve uraditi da to pokušamo. Poznato je da Dejan sa saradnicima na pravi način izvuče maksimum iz svakog pojedinca, a mi iz uprave ćemo biti tu da im obezbijedimo maksimalne uslove. Odlučili smo da od naredne sezone više pažnje poklonimo mlađim kategorijama i da iz toga, tako da kažem, crpimo pojačanja za prvi tim. Mislimo da je to pravi put kojim Budućnost Voli treba da ide".

Odlukom čelnika Evrolige od sezone 2013/2014. godine dva proplasirana tima iz ABA lige će direktno u elitno evropsko takmičenje, dok će trećeplasirani u kvalifikacije.

"Sigurno da je to izazov za sve, ali je teško očekivati da to može da se desi već u prvoj sezoni. U nekoj projekciji u budućnost, koju smo napravili, nadamo se da možemo doći, uz malo sreće, do prva tri mjesta i da pokušamo da izborimo plasman u Evroligu. Sada je najvažnije da konsolidujemo klub", zaključio je Bokan.

Radonjić je preuzeo Budućnost Voli ljeta 2005. godine, kada je ekipa nakon loše sezone ispala iz regionalne lige. Međutim, odmah je kroz tadašnju Sinalko našu ligu i Superligu superiorno izborila plasman u ABA ligu i od tada do danas je u samom vrhu.

Šef struke “plavih” je trenutno na trenerskom seminaru, koji je počeo u četvrtak i traje do nedjelje, u Vodicama kraj Šibenika, a kada se vrati zajedno sa čelnicima kluba krenuće u sklapanje mozaika za narednu sezonu.

Ugovor je istekao Kanađaninu Džermejnu Andersonu, Hasan Rizvić je već odavno bivši član crnogorskog šampiona, a Bojan Dubljević će od oktobra nositi dres Valensije.

Bonus video: