Treća pobjeda u nizu, Crna Gora bolja i od Poljske

Crnogorska selekcija zabilježila je treći trijumf, nakon što je u prva dva kola bila bolja od Srbije (85:68) i Švajcarske (82:67).
55 pregleda 3 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2012. 19:43h

Nakon Srbije i Švajcarske, pred najboljim crnogorskim košarkašicama, na putu ka Evropskom prvenstvu, pala je i Poljska. Ponovo na Cetinju, izabranice Miodraga Baletića, predvođene oporavljenom Ivom Perovanović, održale su još jedan košarkaški čas i sasvim zasluženo slavile 59:50, u utakmici trećeg kola grupe B.

Poljska je doživjela prvi poraz, a u kvalifikacionoj B grupi ima i trijumf protiv Estonije.

„Dobro smo odigrale odbranu. U napadu nijesmo bile baš najbolje, ali smo ipak slavile. Zahvaljujući liderima ekipe Jeleni Dubljević i Ivi Perovanović uspjele smo da napravio još jedan korak ka Francuskoj”, rekla je nakon utakmice naturalizovana Amerikanka Ešaja Marfi.

Od samog početka naše djevojke krenule su odlučno, bile precizne u napadu i sigurne u odbrani. Već nakon prvog poluvremena (33:21) bilo je jasno, da se “crvenima” smješi još jedna pobjeda.

Nije bilo većih promjena ni u nastavku, Crna Gora je nastavila sa dobrom igrom u odbrani, a sve je bilo odlučeno početkom posljednje četvrtine kada su domaće košarkašice povele sa nedostižnih plus 18 (52:34). Poljska je do kraja samo uspjela da ublaži poraz.

U drugom meču ove grupe, Srbija je na svom terenu savladala Švajcarsku sa 88:64. U ovom kolu slobodna je bila Estonija.

Nakon tri kola, Crna Gora ima maksimalan učinak, Švajcarska ima pobjedu iz tri meča, polovičan učinak iz dva kola imaju Poljska i Srbija, dok je Estonija posljednja sa dva poraza iz dva kola.

Crna Gora će u četvrtom kolu, u srijedu u Talinu, igrati sa Estonijom.

Baletić: Odigrali smo kako smo se dogovorili

Miodrag Baletić, selektor Crne Gore: Teška utakmica koju smo čitavim tokom kontrolisali. Bili smo favoriti što nas je dodatno opterećivalo. Ipak, uspjeli smo da odigramo kako smo se dogovorili i nastavili pobjednički niz.

Darius Raščinski, selektor Poljske: Znali smo da će se voditi velika borba. U prvom poluvremenu smo bili izuzetno loši. U drugom igra je bila malo bolja, ali nedovoljno da bismo napravili preokret.

Crna Gora - Poljska 59:50 (15:8, 18:13, 17:13, 9:16)

Cetinje - SC “Lovćen“-Cetinje”. Gledalaca: oko 700. Sudije: Roča (Portugal), Ganijev (Rusija) i Milojević (Makedonija).

Crna Gora: Škerović 11, Ćulafić, Baletić, A. Turčinović 6, Milutinović, Popović, Aleksić 11, Dubljević 11, Perovanović 8, Jovanović, Bigović, Marfi 12.

Poljska: Idžak, Pietržak, Žot 8, Makovska 4, Vališ 4, Skobel 16, Majevska 4, Loši, Piekarska 7, Gulak, Hromac 4, Koc 3.

Bonus video: