Dubljević tri godine u Valensiji

Na ovom transferu najviše je insistirao Velimir Perasović, trener Španaca, koji je u dva meča četvrtfinala Evrokupa mogao da se uvjeri u kvalitete centra "plavih"
173 pregleda 5 komentar(a)
Dubljević, Foto: Savo Prelević
Dubljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2012. 14:18h

Crnogorska košarka i Budućnost Voli ostali su bez jednog od najvećih bisera! Dvadesetogodišnji centar Bojan Dubljević u naredne tri sezone nosiće dres Valensije, a ugovor će zvanično biti potpisan u narednih sedam dana. Na ovom transferu najviše je insistirao Velimir Perasović, trener Španaca, koji je u dva meča četvrtfinala Evrokupa mogao da se uvjeri u kvalitete centra "plavih".

"Prezadovoljan sam, potpisao sam trogodišnji ugovor sa jednim od najboljih timova iz najjače evropske lige. Nije mala stvar za mladog igrača da igra u takvom klubu i ligi. To je veliki izazov i motiv za mene, ali se nadam da ću opravdati očekivanja. U narednih nedjelju dana ću otići za Španiju na ljekarske preglede, nakon čega će uslijediti i zvanična promocija. Nisam još razgovarao ni sa kim iz kluba o tome kakva su njihova očekivanja od mene u narednoj sezoni i kakvu ću ulogu imati. O tim stvarima ćemo razgovarati kada odem u Valensiju", kazao je za “Vijesti” Dubljević.

Dubljević je imao važeći ugovor sa Podgoričanima do juna naredne godine. Osim za Budućnost Voli, u karijeri je igrao za IBON i Lovćen.

“Budućnost Voli je postigla dogovor sa Valensijom i ostvarila svoj do sada najznačajniji transfer. Prvi centar, Bojan Dubljević, reprezentativac Crne Gore, potpisao je ugovor sa španskim klubom. Valensija je dala ponudu koju Budućnost Voli nije mogla odbiti i ugovor o obeštećenju je potpisan ne samo na zadovoljstvo predstavnika klubova, već i samog igrača. Dubljević, najbolji igrač Budućnosti Voli u protekloj sezoni zvanično će nakon ljekarskog pregleda u Valensiji, u narednih sedam dana postati član kluba koji slovi za jedan od najuspješnijih u Evropi i gdje će dokazivati svoje igračke kvalitete u najjačoj evropskoj ligi, što nije samo interes Budućnost Volija i Dubljevića, već i cijele crnogorske košarke”, kaže se u saopštenju “plavih”, koje je potpisao Slavko Radulović, direktor kluba.

Dubljević je samo jedan u nizu velikih transfera iz Budućnosti - prije njega Vladimir Dašić je otišao u Real, Nemanja Gordić u Lotomatiku, Vladimir Dragičević u Kahu Laboral. Budućnost je 2003. bila fenomen jer su čak tri njena igrača otišla u NBA - Aleksandar Pavlović u Jutu, Žarko Čabarkapa u Finiks (nezvanično, to su i rekordni transferi podgoričkog kluba) i Slavko Vraneš u Njujork (odmah prešao u Portland). Još ranije čuveni su transferi Žarka Paspalja u Partizan, Duška Ivanovića i Luke Pavićevića u Jugoplastiku...

“Ovaj transfer će dati novu snagu i potencijal pripremi sljedeće sezone, dovođenju novih igrača, tj. upotpunjavanju igračkog kadra, pripremi još boljih uslova za rad sa mladim kategorijama kao i doprinijeti blagovremenom izmirivanju dijela dospjelih obaveza. Ono što je uprava prilikom preuzimanja kluba navela kao jedan od ciljeva, pored dobrog plasmana, a to je dovođenje Budućnost Volija na nivo modernog evropskog kluba koji je ujedno i rasadnik košarkaških talenata, ovim potvrđuje svoju realizaciju”, kaže se, između ostalog, u saopštenju.

Dubljević je protekle sezone izabran u drugu petorku Evrokupa. Odigrao je 13 utakmica, a na devet je bio starter. Prosječno je davao 11,5 poena, uz 5,5 uhvaćenih lopti.

Bonus video: