Majami na korak od titule

"Još samo jedna pobjeda. Prsten je zaista jako blizu", priznao je trener "vreline" Erik Spolstra.
1 komentar(a)
Majami, Foto: BETA/AP
Majami, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 20.06.2012. 08:51h

Trećom uzastopnom pobjedom u velikom finalu Majami je došao na korak od titule, a prvu meč loptu imaće sjutra veče na svom parketu.

Oklahoma je ponovo pala na Floridi (104:98), opet je imala šansu da sruši "vrelinu", ali je još jednom podbacila u finišu...

"Gromovi" su u prvoj četvrtini imali i 17 poena prednosti (33:16), ali je i to bilo premalo - Majami je u nastavku krenuo da pogađa, razigrali su se Lebron Džejms i Dvejn Vejd, pa je trijumf bio očekivan.

"Još samo jedna pobjeda. Prsten je zaista jako blizu", priznao je trener Erik Spolstra.

I ovog puta, kao i u prethodna tri duela, Majami je trebao pomoć nekog od igača iz drugog plana - sinoć je to bio Mario Čalmers koji je meč završio sa 25 poena (12 u posljednjoj četvrtini).

Toliko je dao i Vejd, a Džejms je upisao poen više, uz 12 asistencija i devet skokova. Dvocifren učinak je imao i Kris Boš (13 koševa i devet uhvaćenih lopti).

Čalmers je i preuzeo odgovornost u finišu, jer je Džejms posljednjih 55 sekundi proveo na klupi zbog povrede.

"Lebron je do sada bio dominantna ličnost, imao je sjajnih utakmica, ali smo morali i mi da mu pomognemo, jer se nije osjećao najbolje. Čalmers je zaista imao odličnu rolu, značio nam je mnogo", kazao je Vejd.

Oklahomi nije pomogao ni perfektni Rasel Vestbruk koji je na kritike Medžika Džonsona da je "najgori plejmejker koji je igrao u velikom finalu" odgovorio sa 43 pogotka, sedam skokova i pet asistencija. On je iz igre šutirao 32-20...

"Koga sad to briga... Ponovo smo poraženi, a mislim da smo morali da pobijedimo", istakao je Vestbruk.

Kevin Djurent (28 poena) je pozvao ekipu da se ujedini.

"Nema predaje, moramo da nastavimo da radimo i da se borimo. Jeste frustrirajuće, sva tri meča smo izgubili na gotovo isti način, ali tako je kako je", rekao je Djurent.

Bonus video: