Baletić: Moramo biti agresivni

"Nadam se da će djevojke prikazati još jednu dobru partiju i da ćemo doći do pobjede", kaže selektor Crne Gore
53 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2012. 09:28h

Nakon dva odigrana kola u grupi B, košarkašice Crne Gore imaju maksimalan učinak u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvu u Francuskoj. “Crvene” su savladale Srbiju i Švajcarsku, a večeras im se pruža priliku da zabilježe i treći trijumf.

Međutim, zadatak neće biti nimalo lak, u goste stiže jaka selekcija Poljske. Osim rivala, stručni štab Crne Gore ima i glavobolju kako nadomjestiti neigranje Ive Perovanović, koja se povrijedila u subotu u finišu meča protiv Švajcarkinja u Friburgu. U pitanju nije teža povreda, ali fenomenalna košarkašica večeras neće moći da pomogne timu.

"Imamo teškog protivnika koji je ove godine pojačan, žele da isprave neuspjeh sa Evropskog prvenstva čiji su bili domaćini. Mi pored ambicija da dobijemo i ovaj meč, imamo problem, jer je Iva Perovanović, naš najbolji igrač i besprekorni realizator ispod koša povrijeđen. To je veliki hendikep za nas, ali igračice koje su do sada manje igrale moraju da shvate važnost meča, da pokažu veliku želju i motiv da maksimalno ispune obaveze na terenu kako bi nadomjestili njeno neigranje", ističe selektor Crne Gore Miodrag Baletić.

U ubjedljivoj pobjedi protiv Estonije, u redovima Poljakinja najbolji utisak ostravile su centar Izabela Piekarska (14 poena) i bek/krilo Agneška Skobel (11). Problem za selektora Jaceka Vinickog je neigranje kapitena Pauline Pavlak (povreda), a njeno mjesto u timu zauzeće Ana Pietržak.

"Poljska igru bazira na centrima, stalno igraju "dva na dva", a uz to su im visoke igračice i dobri šuteri za tri poena. Jako su neugodan rival i sigurno da nas čeka izuzetno težak zadatak".

Iskusnom stručnjaku je jasan put ka trijumfu.

"Moramo igrati maksimalno agresivno u svim segmentima, odnosno onako kako smo se pripremili za ovaj duel. Nadam se da će djevojke prikazati još jednu dobru partiju i da ćemo doći do pobjede".

Na pitanje da li je igra iz meča sa Srbijom model po kojem Crna Gora može do slavlja protiv Poljske, Baletić je bio jasan.

"Protiv Srbije smo igrali na način na koji se jedino može igrati protiv takvog rivala. Poljska igra sasvim drugačije, tako da ćemo morati i da igramo drugačije nego što je to bio slučaj u prvom meču na našem terenu", zaključio je selektor Crne Gore.

Duel u dvorani SC "Lovćen" igra se od 19 sati, a ulaz je slobodan. U drugom meču grupe sastaju se Srbija i Švajcarska (20).

Bonus video: