Micov: Ivković me kažnjava

"Odbio sam jer mi je, iskreno, bilo ispod časti da se borim za mjesto sa momcima od kojih neki te sezone skoro da nisu ni igrali za svoje klubove", objasnio 27-godišnji košarkaš
71 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Micov, Foto: Solobasket.it
Vladimir Micov, Foto: Solobasket.it
Ažurirano: 15.06.2012. 20:12h

Dvadesetsedmogodišnji Vladimir Micov ove sezone je sa ekipom Benet Kantua bio jedno od otkrovenja Evrolige.

Po učinku je bio treći ili četvrti srpski košarkaš u elitnom takmičenju iza Nenada Krstića i Miloša Teodosića, uz rame Dušanu Savanoviću, ali je imao predosjećaj da se ni 2012. godine, uprkos svemu, neće naći među kandidatima za reprezentaciju.

Micov u intervjuu za “Mopndo” ističe da povreda, koju je selektor Srbije Dušan Ivković pomenuo u četvrtak, ne može da bude razlog njegovog izostavljanja.

"Kakva povreda, kada sam odigrao kompletno četvrtfinale plej-ofa, osim prve utakmice. Nažalost, jesam bio povrijeđen. Greškom italijanskih doktora pauzirao sam mjesec i po dana, ali sam uspio da se izliječim i vratim u tim prije kraja sezone. Nisam mogao poslije tri treninga da budem u nekoj naročitoj formi, ali da me je selektor, njegov asistent Aleksandar Kesar, ili bilo ko iz saveza pozvao i rekao da se na mene računa, ostao bih u laganom treningu i sada bio potpuno spreman. Međutim, vjerujem da sam precrtan mnogo, mnogo ranije i da neću biti pozivan dokle god je Ivković taj koji bira", rekao je nekadašnji član Budućnost Volija.

Micov smatra da ga selektor na ovaj način "kažnjava" što je ljeta 2009. godine odbio da igra na Univerzijadi u Beogradu, koja je nekolicini igrača poslužila kao odskočna daska za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

"Odbio sam jer mi je, iskreno, bilo ispod časti da se borim za mjesto sa momcima od kojih neki te sezone skoro da nisu ni igrali za svoje klubove. Smatrao sam da moram da držim do sebe i da sam kao jedan od najboljih pojedinaca Jadranske lige, igrajući za Budućnost, zaslužio da se direktno nađem na pripremama “A” tima”.

Nakon Partizana i Budućnost Volija, bio je član Kahe Laboral, Panioniosa i u posljednjih godinu i po Kantua.

"Maltene gdje god sam igrao, bio sam među liderima ekipe, kroz statistiku, kroz minute i kontinuitetom dobrih partija. Igrao sam Evroligu na stvarno visokom nivou i ako nisam u reprezentaciji poslije ove sezone, stvarno ne znam kada ću biti. Više puta su me zvale i Crna Gora i Makedonija. Odbio sam ih, govoreći da sam Srbin i da čekam poziv naše reprezentacije. Igrati za Srbiju je san, vrhunac. Ako to nisi uradio, karijera ti nije kompletna, ma koliko dobar igrač da si bio”, jasan je Micov.

On vjeruje da je isticanje njegove povrede samo alibi za ponovno izostavljanje, a selektorove riječi da "u najbližoj budućnosti računa na njega" zvuče mu laskavo, ali i neiskreno.

Bonus video: