Pobjeda je plod kvalitetnog rada

"Praktično tokom čitavog susreta smo diktirale ritam, imale smo i veliku pomoć od publike, pa nam je bilo mnogo lakše da igramo", rekla je Jelena Škerović
2 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: Zoran Đurić
Jelena Škerović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.06.2012. 15:42h

Ljepši start kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj, košarkašice Crne Gore nisu mogle poželjeti. Uspjele su da ubjedljivo dobiju Srbiju, možda i glavnog kandidata za osvajanje prvog mjesta u grupi.

Tokom svih 40 minuta izabranice Miodraga Baletića su diktirale ritam i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Imponovala je mirna, sigurna igra “crvenih” dama, što je uz frenetičnu borbenost dovela do osvajanja prvih bodova.

Zbog toga je bilo i razumljivo zadovoljstvo u taboru Crne Gore.

“Odigrale smo dobru utakmicu i što se tiče odbrane i što se tiče napada. Izuzev prvih nekoliko minuta, uspjele smo da uspostavimo ritam igre koji nama odgovara. I pored nesvakidašnjeg presinga, koji je selekcija Srbije igrala svih 40 minuta, nismo dozvolile da nas to poremeti. Igrale smo mirno, pametno i na kraju smo zasluženo slavile. U posljednja četiri minuta došlo je do malog pada u našoj igri, Srbija je uspjela da smanji zaostatak. Međutim, uspjele smo da se trgnemo u samoj završnici i na kraju dobijemo sa 17 razlike. Ovo je velika pobjeda za nas, ali ima još dosta da se igra”, kaže Jelena Škerović, kapiten Crne Gore.

I iskusni plej priznaje da je očekivala mnogo teži meč, ali napominje da je trijumf proizvod sjajnog rada tokom pripremnog perioda.

“Nismo očekivale da ćemo, tako da kažem, lako doći do pobjede. Međutim, sve je to plod izuzetno kvalitetnog rada tokom priprema i maksimalne borbenosti i koncentracije tokom čitavog meča. Praktično tokom čitavog susreta smo diktirale ritam, imale smo i veliku pomoć od publike, pa nam je bilo mnogo lakše da igramo.

Već sinoć Jelena i saigračice su trenirale na Cetinju, a rano jutros otputovale su za Friburg, gdje sjutra od 17.30 sati igraju protiv Švajcarske.

“Još nismo gledale kako igra Švajcarska, ali nema sumnje da je stručni štab napravio dobar skauting. Švajcarkinje nisu sigurno na nivou Srbije i Poljske, ali moramo biti oprezne, posebno jer se igra na njihovom terenu. Dobile su na startu Estoniju u gostima. Ne potcjenjujemo niti precjenjujemo rivala, ali očekujem da odigramo još jednu dobru utakmicu i da dođemo do pobjede”, zaključila je Jelena Škerović.

Bonus video: