Majami izjednačio u finalnoj seriji

Kod pobjednika, Lebron Džejms je bio najbolji sa 32 poena, osam skokova i pet asistencija.
85 pregleda 1 komentar(a)
Lebron Džejms i Kevin Djurent, Foto: Beta AP
Lebron Džejms i Kevin Djurent, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.06.2012. 08:59h

Nakon poraza u prvom meču, Majami je savladao Oklahomu Siti 100:96, i napravio brejk u gostima. Hitsi su, tako, izjednačili rezultat u finalnoj seriji na 1:1, uoči tri meča koji Hitsi igraju na svom parketu počev od nedjelje.

Majami je imao silan start, poveo je 18:2, prednost je rasla i do 17 poena, a na 53,8 sekundi do kraja je vodio 98:91.

Ipak, nošeni podrškom sa tribina, “gromovi” su u samoj završnici uspjeli da se vrate na samo minus dva (98:96), a onda je Kevin Djurent 9,9 sekundi prije kraja promašio šut za izjednačenje, iako se činilo da ga je prilikom šuta faulirao Lebron Džejms. Sudije se nijesu oglasile, lopta je završila na obruču, na prilikom skoka za nju Džejms ja fauliran, nakon čega je sa dva slobodna bacanja okončao meč sa 32 poena (12 sa linije bacanja), osam skokova i pet asistencija.

“Igrali smo suviše dobro 36 minuta da bismo dozvolili da nam pobjeda izmakne”, kazao je Džejms.

Dvejn Vejd je, takođe, bio veoma dobar sa 24 poena, šest skokova i pet asistencija, a sjajnu su partiju odigrali i Kris Boš sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 15 skokova, te Šejn Batije sa 17 poena, od čega su pet bile trojke.

"Znao sam da trebamo više od Krisa Boša, bio je senzacionalan. Trebao nam je svaki djelić njegove "veličine" u ovom meču i to smo dobili. Dao nam je puno pod košem i i trebamo to opet, opet i opet", komentirsao je nakon susreta trener Majamija Erik Spoelstra.

Bez obzira na finiš meča, Oklahoma je duel izgubila na startu, promašivši 11 od 12 prvih šuteva. Ta četvrtina je završila 27:15 u korist Majamija, što je na kraju i bila jedina dionica igre u korist gostiju. Dovoljno za pobjedu, i prvi pira Oklahome kod kuće u plej-ofu.

"Ne možemo započeti susret sa 2:18. Ne možemo toliko zaostajati, posebno kod kuće to moramo ispraviti. Moram ostati pozitivan i nastaviti da radim", rekao je Kevin Djurent, najbolji strijelac Oklahome sa 32 koša.

Rasel Vestbrook ubacio je 27 koševa (uz slab šut iz igre od 25-10), a dodao je osam skokova i sedam asistencija. Još je samo Džejms Harden imao dvocifreni poenterski učinak u domaćem timu sa sa 21 košem.

NBA finale:

Oklahoma Siti - Majami 96:100 (Djurent 32 p, Vestbruk 27 p - Džejms 32 p, Vejd 24 p)

(serija je izjednačena na 1-1)

Bonus video: