Šofranac i Bošković ispali u 3. kolu

Od 12 učesnika iz Crne Gore, najveći domet ostvarili su Boško Bošković i Alen Šofranac, koji su dobili po dva meča, ali su u 3. kolu obojica ispala.
72 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Bošković, Foto: Marko Đurić
Nebojša Bošković, Foto: Marko Đurić
Ažurirano: 09.06.2012. 22:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Na Red Bullovo svjetsko takmičenje u basketu jedan na jedan u bivšem američkom čuvenom zatvoru Alkatraz igraće Beograđanin Nebojša Bošković, nakon što je sinoć trijumfovao na regionalnom šampionatu na kojem su učestvovali takmičari iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Od 12 učesnika iz Crne Gore, najveći domet ostvarili su Boško Bošković i Alen Šofranac, koji su dobili po dva meča, ali su u 3. kolu obojica ispala.

Šofranac, koji je važio jednog od favorita, izgubio je prekidom nakon povrede skočnog zgloba, ali je svakako u trenutku prekida njegov protivnik Darko Damjanović vodio 10:3.

Zanimljivo je da Damjanović nakon toga meča još jedan susret dobio prekidom zbog povrede protivnika, a na kraju je i igrao u finalu u kojem ga je Bošković savladao rezultatom 12:5.

"Presrećan sam zbog ovog, ovo je za mene lično veliki uspjeh. Nisam ni sanjao da ovako nešto može da mi se desi, pogotovo što nisam trenirao za ovo takmičenje. Presrećan sam, i daću sve od sebe da se što bolje spremim i pokažem da se i na ovim prostorima igra odličan basket", kazao je za „Vijesti” Bošković, koji će na turniru u San Francisku igrati 22. septembra.

Od ostalih crnogorskih predstavnika, po jednu pobjedu ostvarili su Pavle Grbović (dobio takođe predstavnika Crne Gore Miloša Milutinovića), Marko Dabanović, Dušan Gojnić, Dragan Bjeletić, Ognjen Janković i Ivan Babić, dok su u prvom kolu, osim Milutinovića, poraženi još Miloš Vukčević, Željko Maričić i Darko Radunović.

Turnir u Beogradu, na kojem su nastupili i najbolji na regionalnim takmičenjima u Podgorici, Kragujevcu, Skoplju, Novom Sadu i Beogradu, bio je izuzetno jak. O tome govori i podatak da je prošlogodišnji pobjednik i učesnik takmičenja u alkatražu, Dušan Domović, izgubio već u 2. kolu, a da Aleksandar Solujić, koji ga je izbacio nije bio ni u polufinalu.

Bonus video: