Sa Jadrana pravo u elitu

"Postoje realne šanse da ULEB omogući nekoliko mjesta u Evroligi za ekipe iz ABA lige za sezonu 2012/13", kaže Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija
4 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.06.2012. 10:06h

Najvažnija vijest sa Skupštine „Sidra”, osnivača Jadranske košarkaške lige, jeste da će naredne sezone najbolji klubovi iz ABA lige najvjerovatnije direktno ići u Evroligu, elitno takmičenje klubova Starog kontinenta.

O tome će krajem juna raspravljati bord ULEB-a, a konačna odluka biće donijeta na Skupštini ULEB-a, odnosno Evrolige 6. juna.

"Postoje realne šanse da ULEB omogući nekoliko mjesta u Evroligi za ekipe iz ABA lige za sezonu 2012/13. Mi ćemo se kao uprava truditi da klub bude na još većem nivou nego u sezoni koja je tek završena, jer možda nam se posreći da preko ABA lige u Podgoricu poslije duže vremena dovedemo evropsku elitu", kaže Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija, koji je učestvovao na Skupštini „Sidra”.

Kako “Vijesti” saznaju, postoje realne šanse da čak tri prvoplasirana kluba iz ABA lige idu u Evroligu, ali će pravo nastupa u eliti izgubiti nacionalni prvaci.

Bonus video: