Na kampu Nikole Mirotića djeca uče od najboljeg

„Svi kamperi će imati mogućnost da najbolji mladi igrač Evrope Nikola Mirotić prenosi svoje košarkaško iskustvo na terenu i van njega“, kaže Nikolin prvi trener, Jadran Vujačić
203 pregleda 9 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: FoNet/EPA
Nikola Mirotić, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 07.06.2012. 11:58h

Dvije godine uzastopno as Real Madrida Nikola Mirotić izabran je za najboljeg mladog igrača Evrope, a zbog čega je to tako, od 26. juna do 2. jula upravo od njega moći će da saznaju, ali puno toga i da nauče polaznici prvog kampa „Džoker - Nikola Mirotić”, koji se organizuje u Baru.

„Vrlo često igrači idu na razne probe u inostranstvo. Ovog puta ljudi iz inostranstva dolaze kod nas, tako da svi učesnici kampa imaju sjajnu mogućnost da budu zapaženi od strane stručnjaka i da im se sugeriše na koji način da nastave košarkašku karijeru“, kaže Jadran Vujačić, trener Džokera, kluba u kojem je ponikao Mirotić i koji sa asom Reala organizuje kamp.

Svih sedam dana Mirotić i Vujačić radiće sa polaznicima kampa.

„Svi kamperi će imati mogućnost da najbolji mladi igrač Evrope Nikola Mirotić prenosi svoje košarkaško iskustvo na terenu i van njega. To je od ogromnog značaja za sve mlade košarkaše“.

Prema riječima legendarnog košarkaša Budućnosti i Partizana, te nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, uslovima u hotelu „Sidro” organizatori su više nego zadovoljni. Uostalom, Džoker već 10 godina organizuje kamp na istom mjestu.

„Nikola želi da svoj kamp započne upravo tamo gdje je i sam započeo svoju košarkašku karijeru. Broj učesnika kampa je ograničen, jer svakom od njih želimo da poklonimo dovoljno pažnje“, zaključuje Vujačić.

Dolazak na kamp najavilo je više skauta i menadžera iz Španije, a polaznika kampa biće i iz inostranstva, po svemu sudeći čak i iz Australije.

Sve informacije o kampu mogu se dobiti na telefon 069080909, te na sajtu www.bcjoker.com.

Bonus video: