Šok u Teksasu: Oklahoma srušila San Antonio i povela 3:2!

San Antonio je poveo u ovoj seriji sa 2:0, ali su "gromovi" ostvarili dvije pobjede kod kuće i jednu na strani, pa će u noći između srijede i četvrtka na svom terenu imati priliku da se plasiraju u veliko finale.
0 komentar(a)
Djurent, Foto: Beta/AP
Djurent, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2012. 09:24h

"Djurent je najbolji igrač na svijetu", izjavio je trener San Antonija Greg Popovič nakon što je Oklahoma slavila u Teksasu i potukla njegov tim treći put zaredom za vođstvo od 3:2 u finalnoj seriji Zapadne konferencije!

Djurent je postigao 27 poena, mnoge u ključnim trenucima meča u velikoj pobjedi Oklahome u San Antoniju. 108:103. "Gromovi" će u noći između srijede i četvrtka na svom parketu u Tenesiju igrati za prvo veliko finale NBA lige od kada se klub 2008. preselio iz Sijetla.

"Nikada nismo ni sumnjali da će doći naša šansa. Sada imamo veliku šansu da ispunimo snove", izjavio je Djurent.

Nakon što su "sparsi" dobili prve dvije utakmice na svom parketu za 10 uzastopnih pobjeda zaredom u plej-ofu, Oklahoma je odgovorila u šampionskom stilu. Dvije pobjede kod kuće i prvi brejk na strani, doveli su Djurenta, Vestbruke i drugove na prag senzacionalnog uspjeha.

"Ako ih ne napadnemo pravo u lice, biće gotovo u srijedu", u svom stilu prokomentarisao je Greg Popovič, trener San Antonija.

Osim Djurenta, Oklahomu su predvodili Rasel Vestbruk Džejms Harden, koji su postigli po 20 poena. Upravo je trojka Hardena u finišu, uz dodatno slobodno bacanje, bila ključna u pobjedi.

Gosti su, inače, vodili na kraju svake četvrtine, ali je San Antonio serijom trojki maestralnog Đinobilija sredinom treće poveo šest koševa razlike (67:61). Ipak, Oklahoma je vrlo brzo vratila prednost.

U timu San Antonija najefikasniji je bio Manu Đinobili sa 34 poena, a imao je i sedam asistencija i šest skokova. On je bio prvi put u startnoj postavi od marta ove godine.

Prvi put se ove sezone desilo da su košarkaši San Antonija izgubili tri puta uzastopno.

Bonus video: