Na draftu sljedeće godine: Marko Simonović ima velike planove

Mladi 212 centimetara visoki Kolašinac, koji pokriva pozicije krilnog centra i centra, ove sezone je u seniorskoj konkurenciji imao šest poena, uz tri skoka po meču, za prosječno 12 minuta na terenu
499 pregleda 2 komentar(a)
marko simonović, Foto: FIBA/Privatna arhiva
marko simonović, Foto: FIBA/Privatna arhiva
Ažurirano: 28.05.2018. 07:47h

Marko Simonović je tek punoljetan, a već četiri godine u Italiji gradi profesionalnu košarkašku karijeru.

Tri sezone je proveo u mlađim selekcijama Torina, a prošlu u Mens Sana Sijeni, sa kojom je nastupao u italijanskoj A2 ligi.

Mens Sana, nekadašnji Montepaski, bivši prvak Italije, Evroligaš i osvajač Kupa Rajmond Saporta, zbog finansijskih problema je u nižem rangu, gdje će ostati i naredne godine.

Za Simonovića je to sjajna sredina za napredak...

“Imao sam ponude i timova iz A1, ali sam odbrao Sijenu zbog rada, prostora za igru, mog napretka, tako da je dolazak bio pun pogodak. Treniranje sa seniorskim timom ove sezone puno mi je pomoglo, jer sam ranije igrao u mlađim kategorijama Torina. Sezona u nije prošla kako smo očekivali, ali sam ja na indvidualnom nivou zadvoljan kako je završena “, kazao je Simonović za “Vijesti”.

Mladi 212 centimetara visoki Kolašinac, koji pokriva pozicije krilnog centra i centra, ove sezone je u seniorskoj konkurenciji imao šest poena, uz tri skoka po meču, za prosječno 12 minuta na terenu.

Iako ima ponude jačih klubova, najvjerovatnije neće mijenjati klub.

“Imam ugovor na još jednu sezonu, tako da sam i dalje tu”, kazao je Simonović.

Postojala je mogućnost da se Simonović ovog ljeta pojavi na NBA draftu.

“Velika mi je želja da se jednog dana pojavim na NBA draftu. Ove godine sam odbio poziv. Za narednu godinu sam prijavljen i postoji mogućnost da se pojavim. Potruduću se da još bolje radim, spremim se, steknem još više iskustva za tako veliki izazov u karijeri”, ističe Simonović.

Marko je već dio A tima reprezentacije Crne Gore. Šansu mu je pošle godine, pred Eurobasket, ukazao Bogdan Tanjević, i tada je „osjetio obruče“ zajedno sa Nikolom Vučevićem, Bojanom Dubljevićem, Markom Todorovićem… I novi selektor Zvezdan Mitrović računa na njega.

“Bio sam jako srećan kada sam dobio poziv da se priključim seniorskoj reprezentaciji. Kada sam se prvi put pojavio na treningu, svi su me lijepo prihvatili i pomogli mi da se što prije uklopim u sistem rada nacionalnog tima”, rekao je Simonović.

Simonović se rano odvojio od porodice, Kolašina – nostalgija za gradom na Tari postoji…

“Ali, navikao sam. U Italiji sam skoro četiri godine, lijepo sam se snašao i uklopio, zadovoljan sam. Naravno da mi Kolašin nedostaje zbog porodice, to je grad u kojem sam odrastao, uvijek je lijepo vratiti se i posjetiti rodni grad”, kazao je Simonović.

Bonus video: