Oklahoma smanjila prednost San Antonija

U pobjedničkom timu najefikasniji bili su Kevin Durant sa 22 poena, Tabo Sefološa sa 19 i Serhe Ibaka sa 14 poena
0 komentar(a)
Kevin Djurent, Foto: Beta AP
Kevin Djurent, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.06.2012. 08:48h

Svakoj seriji dođe kraj, pa tako i onoj San Antonija – Oklahoma je na svom parketu savladala Sparse 102:82 i nanijela im prvi poraz nakon 50 dana, odnosno 20 uzastopnih pobjeda (10 u finišu regularnog dijela sezone i još toliko u plej-ofu), i tako smanjila zaostatak u finalnoj seriji Zapada na 2:1.

Serija San Antonija je, svakako, ostala treća najbolja u istoriji NBA lige, dok je Oklahoma upisala tek drugu pobjedu u posljednjih 12 međusobnih mečeva.

Oklahoma je, zapravo, odbranom uništila goste s 14 ukradenih lopti i devet blokada, a kao posljedica toga je čak 21 izgubljena lopta San Antonija.

Oklahome se odlijepila u drugoj četvrtini koju su dobili 32:17, pa se na odmor otišlo s 13 koševa viška za domaće (54:41), uz najmanje poena Sparsa u prvom dijelu računajući sve utakmice ovogodišnjeg plej-oda. Domaćin je u nastavku rutinski stigao do pobjede.

“Nikada nijesmo mislili da je San Antonio toliko jači od nas, čak i kada smo gubili uzastopne mečeve. Dobro je što smo smanjili na 2:1, nijesmo htjeli da dozvolimo da vode 3:0”, kazao je Kevin Djurent, koji je bio najbolji u pobjedničkoj ekipi sa 22 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Pored Djurenta, dobar posao obavili su Tabo Sefološa sa 19 poena, Džejms Harden sa 15, Serž Ibaka s 14, te Rasel Vestbruk koji je susret okončao sa za njega skromnih 10 koševa, ali je imao devet asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte.

“Oni su igrali kao da je u pitanju odlučujući meč, kako u odbrani, tako i u napadu. Bili su veoma aktivni, imali odličnu kretnju lopte u napadu. Sve su, jednostavno, uradili bolje od nas i zasluženo nas pobijedili”, rekao je trener San Antonija Greg Popovič.

Kod San Antonija je Toni Parker ubacio 16 koševa, uz četiri asistencije, a isto je toliko postigao i Stiven Džekson, dok je Tim Dankan uz 11 koševa imao i pet blokada čime je na listi najboljih blokera u plej-ofu (478) na prvom mjestu pretekao Karima Abdul-Džabara (476).

Četvrta utakmica igra se u subotu, takođe na parketu Tandera.

Bonus video: