"Crvene" u Antaliji tempiraju formu

Prvi rival na turniru biće Turska (18 sati po našem vremenu), sjutra je rival Turska, a posljednjeg dana Japan...
0 komentar(a)
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Ažurirano: 30.05.2012. 11:07h

Nakon 12 dana rada na Cetinju, košarkašice Crne Gore juče su otputovale za Antaliju, gdje će od danas do petka učestvovati na “Kepez” turniru u konkurenciji domaćina Turske, Bjelorusije i Japana.

Ovo je dobra prilika za izabranice Miodraga Baletića da provjere trenutnu formu, jer će do starta kvalifikacija i prvog meča sa Srbijom (13. jun), odigrati još dva kontrolna meča sa selekcijom Portugala.

"U posljednjih nekoliko dana smo bili kompletni, jer je do sada bilo nekih sitnih povreda, koje su nas sprečavale da radimo na pravi način. Podigli smo intenzitet rada i sproveli ono što je bilo planirano, ali imamo problem sa vremenom, jer kvalifikacije počinju 13. juna. Nadam se, ipak, da ćemo se spremiti na pravi način i da nećemo zakazati kada je u pitanju želja da se ostvari cilj, iako je jasno da nam nedostaje još igračica sa iskustvom koje posjeduju Jelena Škerović, Jelena Dubljević i Iva Perovanović, kao i Ana de Forž, koja nije sa nama, i Ana Baletić, koja se još nije u potpunosti oporavila", rekao je Baletić.

Prvi rival na turniru biće Turska (18 sati po našem vremenu).

Dan kasnije slijedi okršaj sa Bjelorusijom (16), a posljednjeg dana sa Japankama (15). Turska, koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj eliminisala našu selekciju u četvrtfinalu i zaustavila je na putu ka osvajanju medalje.

"Turska je jedna od najjačih evropskih selekcija i moramo da pokažemo maksimalno ozbiljan pristup, kako bi se na pravi način suprotstavili domaćinu", istakao je Baletić.

“Crvene” bi trebalo da bude kompletne 8. juna, kada će se pripremama priključiti Amerikanka Ešaja Marfi.

Bonus video: