Šampionski hod San Antonija

Tim Grega Popoviča gotovo da i ne pamti kada je posljednji put izgubio - bilo je to 11. aprila od LA Lejkersa u Teksasu...
0 komentar(a)
Đinobili, Foto: BETA/AP
Đinobili, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 30.05.2012. 09:26h

Oklahoma je pala i u drugom meču finala Zapada, pa se američka javnost s pravom pita ima li kraja pobjedničkoj seriji San Antonija.

Sparsi su slavili sa 120:111, vode sa 2:0, a sinoćnji trijumf im je 20. zaredom ove sezone (ukupno 10. u plej-ofu).

Tim Grega Popoviča gotovo da i ne pamti kada je posljednji put izgubio - bilo je to 11. aprila od LA Lejkersa u Teksasu...

Ovom pobjedom San Antonio je postavio novi rekord NBA lige po broju uzastopnih pobjeda u regularnom dijelu sezone i doigravanju zajedno.

Do sada su rekord držali Los Anđeles Lejkersi koji su u sezoni 2000/2001. imali 19 trijumfa u nizu...

"Zar mislite da brojimo po bjede? U ovoj fazi sezone, bitno je samo da mislite od utakmice do utakmice. Serija nam nije toliko interesantna, zanima nas samo plej-of", rekao je Popovič.

Kako god, ovo što je do sada uradio San Antonio je impresivno, a ekipu veterana je protiv Oklahome predvodio Toni Parker. Francuz je meč završio 34 poena i osam asistencija.

"Toni je fantastičan od starta sezone. Njegov kvalitet je posebno bitan za ovaj tim", kazao je trener San Antonija.

I preostala dva člana "velike trojke" su bila raspoložena - Emanuel Đinobili je ubacio 20 koševa, dok je Tim Dankan upisao 11 pogodaka, 12 skokova, šest aaistencija i četiri blokade. Kevi Leonard je imao dabl-dabl učinak (18 poena i 10 uhvaćenih lopti)...

"Gromovi" nisu mogli da se izbore da San Antonijom i njegovom paljbom - "mamuze" su imale 58 odsto procenat šuta iz igre.

"Ovaj meč nije bio loš za nas, ali ne postoje moralni pobjednici. U nokautu smo, moramo da se izdignemo iz ove situacije i reagujemo", istakao je Kevin Djurent, najefikasniji u poraženom timu sa 31 poenom.

Džejms Harden je sa klupe učestvovao sa 30 koševa i sedam skokova, a Rasel Vestbruk je postigao 27, uz osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak je imao još Derek Fišer (10).

"Sada moramo da se fokusiramo na utakmicu broj tri. Prethodne dvije moramo da zaboravimo", jasan je bio Vestbruk.

Bonus video: