Plej-of potvrdio dominaciju

Igrači Plej-ofa rođeni 1998. i mlađi su u polufinalu savladali domaćina Teodo (83:69), dok su u finalu bili bolji od Budućnosti (90:87), kojoj je to ujedno bio i prvi poraz u sezoni...
102 pregleda 2 komentar(a)
Plej-of, Foto: Privatna arhiva
Plej-of, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.05.2012. 12:03h

Dominacija podgoričkog Plej-ofa u pionirskoj konkurenciji je nastavljena i ove sezone, potvrdio je finalni turnir prvenstva Crne Gore koji je održan proteklog vikenda u Tivtu.

Igrači Plej-ofa rođeni 1998. i mlađi su u polufinalu savladali domaćina Teodo (83:69), dok su u finalu bili bolji od Budućnosti (90:87), kojoj je to ujedno bio i prvi poraz u sezoni.

Na turniru je još učestvovala i podgorička Morača, kojoj je pripalo posljednje mjesto - Teodo je u meču za bronzu slavio rezultatom 70:63.

"Jako sam zadovoljan postignutim rezultatom. Nakon prošlogodišnje titule prvaka Crne Gore u konkurenciji igrača rođenih 1997. godine i mlađih, kao i izvanrednog uspjeha pomenute selekcije na ovogodišnjem Prvomajskom turniru u Beogradu, uspjeh selekcije pionira rođenih 1998. godine i mlađih doživljavamo kao jasnu potvrdu da se sa djecom u našem klubu radi kvalitetno i profesionalno", rekao je trener Plej-ofa Marko Vukašević.

U oba meča Plej-ofa, koji pored Vukaševića sa klupe predvodi i Zoran Vukčević, dominirao je Miloš Popović - u polufinalu je postigao 56, a u meču za titulu čak 74 poena!

"Iako ne smatram pedagoškim isticanje pojedinačnog učinka, pogotovo ne djece od 14 godina, nemoguće je da ne pomenem učinak Popovića, koji je dokazao vanserijski potencijal. Naravno, i na njemu i na drugoj djeci iz kluba je da nastave sa pravilnim i velikim radom u nadi da će u dogledno vrijeme nesporni talenat pretočiti u pravi kvalitet u seniorskoj konkurenciji", kazao je Vukašević.

Cilj Plej-ofa, međutim, nisu rezultati, jer oni u mlađim kategorijama nisu presudni za razvoj igrača.

"Prevashodni cilj trenera Zorana Vukčevića i mene je da se djeca iz našeg kluba razviju u ličnosti koje će prije svega odlikovati prave ljudske osobine. Takođe, cilj kluba je da djeca kroz igru, trening i druženje stvore osjećaj zajedništva, ljubav prema sportu i poštovanje pravih vrijednosti".

Bonus video: