Makabi ne igra ABA ligu naredne sezone

“Izgubili smo novac igrajući Jadransku ligu. Naravno to nismo očekivali. Ipak, regionalno takmičenje nam je pomoglo da spremimo tim za osvajanje nove titule”, naglasio je Federman
1 komentar(a)
Pnini i Blat, Foto: ABA liga
Pnini i Blat, Foto: ABA liga
Ažurirano: 25.05.2012. 17:34h

David Federman, vlasnik Makabija, poslije osvajanja 50. šampionske titule u domaćim okvirima izjavio je da je učešće “ponosa Izraela” u ABA ligi ove sezone klubu donijelo samo finasijske gubitke, prenosi košarka24.

Na ovaj način Federman je samo još jednom indirektno poručio ono što svima djeluje kao već gotova stvar - Makabi neće sljedeće sezone igrati u regionalnoj ligi.

Prvi čovjek kluba iz "Nokija arene" nije bio zadovoljan što je njegov tim doživeo finasijske gubitke igrajući ovo takmičenje.

“Izgubili smo novac igrajući Jadransku ligu. Naravno to nismo očekivali. Ipak, regionalno takmičenje nam je pomoglo da spremimo tim za osvajanje nove titule”, naglasio je Federman.

Poznato je da Makabi ne računa na Sofoklisa Skorcijanitisa i da je u potrazi za centrom.

Po košarkaškim krugovima uveliko se spekuliše o nekoliko imena, poput Džoeja Dorsija iz Olimpijakosa. Ipak, Federman je poručio da je na spisku želja nekadašnji centar Partizana Aleks Marić.

“Georgi Šermadini je već potpisao ugovor, dok Marića moramo da sačekamo do kraja šampionata u Grčkoj. Dejvid Blu je zatražio nekoliko dana da razmisli i porazgovara sa porodicom šta će dalje, a šanse da ostane su 50 odsto. Razgovaramo i sa Jotamom Halperinom, dok je Doron Perkins spreman da se vrati u Tel Aviv”, objasnio je vlasnik Makabija.

Bonus video: