Alen Šofranac najbolji basketaš

On je u finalu bio bolji od Luke Radovića (10:8) i tako osim plasmana na finale regionalnog turnira u Beogradu (9. jun tereni Partizana na Kalemegdanu) dobio i novčanu nagradu od 320 eura
700 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2012. 18:03h

Podgoričanin Alen Šofranac pobjednik je prvog od pet kvalifikacionih turnira u basketu jedan na jedan “Red Bull King of the Rock”, koji je danas održan na terenima Budućnost Volija u Njegoševom parku.

Ostali turniri biće održani u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Skoplju.

On je u finalu bio bolji od Luke Radovića (10:8) i tako osim plasmana na finale regionalnog turnira u Beogradu (9. jun tereni Partizana na Kalemegdanu) dobio i novčanu nagradu od 320 eura, kao i robne nagrade koje su obezbijedili partneri turnira “Nike” i “McDavid”.

"Turnir je zaista bio sjajan. Protivnici su bili jači nego što sam očekivao pa je samim tim i radost nakon pobjede veća", istako je Šofranac.

Na pitanje šta očekuje u Beogradu, Alen je rekao:

"U Beogradu ću ići korak po korak. Volio bih da se sastanem sa prošlogodišnjim pobjednikom, jer mislim da momak igra sjajan basket. Nadam se visokom plasmanu i odlasku u Alkatraz".

Finalnu utakmicu bolje je otvorio Luka koji je nakon dva minuta vodio 5:2.

Alen je pokušavao šutevima za tri poena, koji su bili njegovo glavno oružje na putu do finala, da stigne prednost u čemu je nakon dva promašaja i uspio.

Još jedna trojka i dvojka donijeli su mu nedostižnu prednost.

Inače, bilo je prijavljeno 64 takmičara, odigrano je ukupno 67 meča, a 12 najboljih obezbijedilo je učešće na finalnom turniru u Beogradu.

Oko 500 gledalaca moglo je da uživa u odličnim mečevima igrača iz čitave Crne Gore.

Igrači su se okupili na terenu čak dva sata prije početka turnira.

Na turniru na kome nema popravnog, odnosno na kome samo pobjeda garantuje prolaz dalje, iz utakmice u utakmicu na terenu su ostajali oni najbolji.

Igrači koji su ušli u četvrtfinale direktno su obezbijedili učešće na regionalnom finalu, a osmorica koji su izgubili u osmini finala razigravali su za dodatna četiri mjesta koja su vodila u Beograd.

Mjesto na finalnom turniru pored finalista obezbijedili su još i Dragan Bjeletić, Pavle Grbović, Marko Dabaković, Babić Ivan, Ognjen Janković, Željko Maričić, a iz baraža dalje su prošli Boško Bošković, Miloš Vukčević, Dušan Gojmić i Miloš Milutinović.

Turnir u Podgorici kao specijalni gost posjetio je i plej Budućnosti Volija Nikola Ivanović.

"Događaj je zaista bio sjajan i čestitam “Red Bullu” na inicijativi i organizaciji jednog ovako velikog dešavanja u Crnoj Gori. Mislim da je ovo bila sjajna prilika za ulične igrače da se dokažu, a na najboljima je sada da se dobro pripreme za finalni turnir u Beogradu", objasnio je Ivanović.

Na turniru je bilo organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za gledaoce.

Četvoro takmičara, koji su uspjeli da uhvate lopte koje je Nikola Ivanović bacio ka publici, takmičili su se u šutiranju trojki sa tri pozicije.

Pobjednik je bio četrnaestogodišnji Albin Mulić, koji je jedini uspio da ubaci dva od tri šuta.

Galerija

Bonus video: