Filadelfija izjednačila, Lejkersi smanjili na 2:1

“Ne znam gdje da počnem…Moji momci su prilično sjajni, zaista”, zadovoljan je nakon meča bio trener Filadelfije Dag Kolins.
51 pregleda 0 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.05.2012. 09:10h

Iako je gubila 18 poena razlike u trećoj četvrtini, Filadelfija je uspjela da na kraju savladal Bostoin 92:83, i rezultat u polufinalnoj seriji Istočne konferencije izjednači na 2-2. Seventisiksersi su drugo poluvrijeme dobili 61:37, a ekipu je do pobjede predvodio Andre Igudala sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Ivan Tarner dodao je takođe 16 poena, al ii devet skokova. Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević ponovo nije ulazio u igru.

“Ne znam gdje da počnem…Moji momci su prilično sjajni, zaista”, zadovoljan je nakon meča bio trener Filadelfije Dag Kolins.

Najbolji među "Keltima" bio Pol Pirs sa 24 koša, uz šest skokova, Ražon Rondo je dodao po 15 poena i asistencija. Kod gostiju je najviše falio učinak Kevina Garneta, koji je ubacio svega devet poena. Imao je, istina, 11 skokova, ali i sedam izgubljenih lopti.

“Protivnik je bio u nokdaunu, ali ga nijesmo dokrajčili. To je veoma razočaravajuće. Oni su uradili što su morali da “odbrane” domaći teren, sad je red na nas”, izjavio je Garnet.

Na krilima sjajnog Kobija Brajanta, Los Anđeles Lejkersi su uspjeli da savladaju Oklahomu 99:96, i na 2-1 smanje zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Brajant je ubacio 36 poena, od čega 18 bez promašaja sa linije slobodnih bacanja. Čak 14 poena imao je u posljednjoj četvrtini. Dodao je i sedam skokova, te šest asistencija.

“Dobro smo kontrolisali tempo utakmice, bili smo pravi na fizičkom planu. To nije štetno, već zabavno, i svi uživamo u tome”, rekao je Brajant.

Endju Bajnam je doprinio pobjedi sa 15 poena (12-11 sa linije bacanja i 11 skokova, dok su Pau Gasol i Rejmon Sešns zabili po 12. Lejkersi su bili ukupno nevjerovatni sa linije penala, gdje su promašili samo jedan šut iz 42 pokušaja.

Goste je predvodio Kevin Djurent s 31 poenom, Rasel Vestbruk i Džejms Harden ubacili su po 21 koš.

Rezultati:

Istočna konferencija

Filadelfija - Boston 92:83 (Igudala 16 p,7 sk - Pirs 24 p, 6 sk)

Serija je izjednačena 2:2

Zapadna konferencija

LA Lejkers - Oklahoma Siti 99:96 (Brajant 36 p, 7 sk, 6 as - Djurent 31 p)

Oklahoma Siti vodi 2:1 u seriji

Bonus video: