Olimpijakos i PAO ipak igraju finale plej-ofa

Na kraju, policija je pristala da preuzme organizaciju svih okršaja u finalu, a klubovi su istakli da će uraditi sve što se od njih traži kako bi utakmice bile odigrane u normalnim uslovima
50 pregleda 1 komentar(a)
Obradović, Foto: REUTERS
Obradović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.05.2012. 22:09h

Finalna serija plej-ofa šampionata Grčke između Olimpijakosa i Panatinaikosa trebalo je da počne u četvrtak veče.

Međutim, na putu ka dvorani u Pireju, autobus sa igračima, stručnim štabom i rukovodstvom “zelenih” je kamenovan, a od stakla su povrede oka zaradili Stratos Pepreroglu i Stiv Smit.

Utakmica je odmah odložena, a bilo je pitanje da li će se uopšte i igrati finale.

Međutim, na današnjem sastanku je donijeta odluka da se finalna serija počne u ponedeljak, prenosi “Sportski žurnal”.

Igraće se pred punim tribinama, a iz Grčke stižu informacije da će policija preduzeti najveće mjere obezbjeđenja koje je svijet do sada vidio.

Sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva sporta, KS Grčke, nacionalne lige, policije i klubova tako je dobio epilog koji je sigurno obradovao sve ljubitelje košarke.

Ali, nisu svi bili optimisti poslije prvog dijela sastanka. Tada su predstavnici klubova zamoljeni da napuste prostoriju kako bi čelnici grčke košarke i policije sami odlučili šta je najbolje.

Panajotis Janakopulos, predsjednik Panatinaikosa, i Jorgos Skindilijas, predstavnik Olimpijakosa bili su vidno nezadovoljni zbog toga.

Obojica su iznijeli jasan stav da žele da se finale igra pred navijačima, jer bi u suprotnom grčka košarka doživjela poraz.

Međutim, glavni problem je što predstavnici klubova nisu željeli da preuzmu odgovornost u slučaju novih incidenata, pošto za to, prema njihovom mišljenju, mora da brine policija.

Takođe su izrazili nevjericu da vinovnici incidenta i dalje nisu uhapšeni.

I dok se konačna odluka sa nestrpljenjem iščekivala grčki mediji su prenijeli izjavu Željka Obradovića, trenera Panatinaikosa, koji je bio u nevjerici zbog dešavanja iz prethodnih dana, ali i odlučan da se finale igra.

“Kriza na Balkanu je više moralna nego ekonomska. Bojim se da će se desiti nešto još gore. Ne želim da odem iz Grčke, ali šta da kažem, šta da radim? Pustite nas da igramo košarku…”, rekao je Obradović.

Na kraju, policija je pristala da preuzme organizaciju svih okršaja u finalu, a klubovi su istakli da će uraditi sve što se od njih traži kako bi utakmice bile odigrane u normalnim uslovima.

Prvi meč na programu je u ponedeljak, drugi u četvrtak, dok je treći zakazan za nedjelju.

Eventualni četvrti i peti meč biće odigrani u srijedu (30. maja) i nedjelju (2. juna).

Bonus video: