Pekmen spreman do početka priprema “vukova”

Pred njima je sada period oporavka, a američki mediji su objavili da bi trebalo da bude spreman do otvaranja trening kampa “vukova”.
0 komentar(a)
Nikola Peković 1, Foto: V. Belojević
Nikola Peković 1, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 15.05.2012. 23:58h

Problemi sa skočnim zglobom, koje je Nikola Peković, kapiten selekcije Crne Gore i centar Minesote, imao u sezoni koja se bliži kraju, sada bi trebalo da su ružna prošlost.

Peković je, naime, juče operisan u Bolnici za specijalnu hirurgiju u Njujorku od strane doktora Martina O'Majlija. Hiruškim zahvat je protekao u najboljem redu, a Pekoviću su iz zgloba izvađene koščice koje su stvarale probleme.

Pred njima je sada period oporavka, a američki mediji su objavili da bi trebalo da bude spreman do otvaranja trening kampa “vukova”.

Pekovića je od marta mučila ova povreda, zbog nje je propustio osam utakmica, a finiš sezone je igrao pod injekcijama. Za “timbervulfse” je ove sezone odigrao 47 utakmica sa prosjekom od 13,9 poena i 7,4 uhvaćene lopte po meču.

Sezonu je počeo kao drugi centar, prednost je imao Darko Miličić. Kada se srpski internacionalac povrijedio, bivši centar Partizana i Panatinaikosa je na pravi način iskoristio šansu koju mu je ukazao Rik Adelman, i bio je jedan od najboljih igrača Minesote.

Rekord dosadašnje NBA karijere od 30 poena ostvario je 17. februara protiv Hjustona, a rekordnih 16 lopti uhvatio je u duelu sa Golden Stejtom (22. aprila)

Peković je drugi po procentu uspješnosti u šutu (56,4 odsto), a na 18. mjestu je po broju ofanzivnih skokova (181). Izabran je na treće mjesto među igračima koji su ove sezone najviše napredovali. Ispred njega su krilni centri Orlanda i Milvokija, Rajan Anderson, odnosno Ersan Iljasova.

Bonus video: