CSKA favorit broj jedan

Moskovljani i Atinjani imaju po šest evropskih kruna, Katalonci dvije, a Pirejci jednu. Prvi dan donis finale prije finala, duel CSKA i Panatinaikosa.
80 pregleda 0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.05.2012. 11:27h

Istanbul, nekadašnja prijestonica tri velika carstva (rimskog, vizantijskog i otomanskog) i najveći tuski grad, biće od danas do nedjelje domaćin fajnl-fora Evrolige. Za titulu će se boriti CSKA Moskva, koja je najviše pokazala ove sezone i glavni je favorit za titulu, potom Panatinaikos, aktuelni šampion, Olimpijakod i Barselona.

Moskovljani i Atinjani imaju po šest evropskih kruna, Katalonci dvije, a Pirejci jednu. Prvi dan donis finale prije finala, duel CSKA i Panatinaikosa.

“Gledao sam sve mečeve CSKA ove sezone i tražimo način da ih dobijemo. Igrali smo dva puta ove sezone i oba puta smo poraženi. Naš glavni cilj će biti dobra igra u odbrani”, rekao je Željko Obradović, trener „zelenih“, koji u riznici ima osam titula, po jednu sa Partizanom (1992), Huventudom (1994.) i Realom (1995.) i pet sa Panatinaikosom (2000, 2002, 2007, 2009. i 2011).

Jonas Kazlauskas, trener Moskovljana, pribojava se duela sa Atinjanina.

"Većina igrača Panatinaikosa dugo igra zajedno, već su osvajali titule i znaju kako da igraju sa pritiskom".

U drugom polufinala, blaga prednost je na strani Barselone. Međutim, Olimpijakos je protiv Montepaskij pokazao da zna da uigra velike mečeve.

“Barselona je iskusna ekipa, dok je Olimpijakos pun želje i energije. Optimista sam i nadam se plasmanu u finale”, istakao je strateg Pirejaca Dušan Ivković.

Ni Ćaviju Paskvalu, šefu struke Španaca ne nedostaje optimizma.

“Jedva čekamo početak, u dobroj smo formi i došli smo da osvojimo titulu.

Raspored

Petak

CSKA - Panatinaikos (17.00)

Olimpijakos - Barselone (20.00)

Nedjelja

Za treće mjesto (17.00)

Finale (20.00)

Bonus video: