Sve zavisi od šampiona

"Neki poseban motiv za Budućnost nam ne treba. Ipak, motiv nam neće biti dovoljan, ako gosti budu na visini zadatka", kaže centar Sutjeske Vladan Jocović
57 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.05.2012. 08:53h

Prva utakmica finala plej-ofa između Budućnosti i Sutjeske u potpunosti je otklonila, ako su uopšte i postojale dileme o novom-starom šampionu države. Uoči novog odmjeravanja snaga, Nikšićani će, kako kažu, pokušati da naprave iznenađenje.

Ipak, svjesni snage rivala, nikšićki „plavo-bijeli“ spuštaju loptu, jer ako protivnik bude na visini zadatka - poraz je neminovan.

"Učinićemo sve da pred našim navijačima popravimo utisak iz prvog meča. Neće biti lako jer je protivnik dokazao da je neprikosnoven. U našoj igri osjeća se umor, s obzirom da smo u posljednje vrijeme gotova svaki drugi dan igrali utakmice".

"Pokušaćemo da skupimo snage, kako bismo odigrali neizvjestan meč. Neki poseban motiv za Budućnost nam ne treba. Ipak, motiv nam neće biti dovoljan, ako gosti budu na visini zadatka".

"Jednostavno, kvalitet je na njihovoj strani. Međutim, i pored svega hrabrosti nam neće nedostajati. Mi smo svoj cilj za ovu sezonu ne samo ispunili već i premašili. Najvažnije je da publika vidi dobru košarku, a da bi se to desilo oba rivala moraju imati periode dobre igre. U slučaju da Budućnost dobije i drugi meč, ne preostaje nam ništa sem da im čestitamo", rekao je Vladan Jocović, centar Nikšićana.

Lako i ubjedljivo su slavili Marko Popović i drugovi u prvom meču i pokazali da bi bilo pravo čudo da se sve ne okonča u tri meča. Iako se očekuje još jedna sigurna pobjeda, „plavi“ maksimalno motivisani očekuju večerašnji duel u Nikšiću, riješeni da upišu i drugi trijumf i da odbranu titule proslave u subotu u Baru.

"Favoriti smo i to ćemo, nadam se, dokazati na terenu. Očekujem da prikažemo dobru partiju, na nivou iz prvog meča, da zabilježimo pobjedu i dođemo na korak od cilja, a to je odbrana titule", bio je kratak Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Bonus video: