Nema popravnog

"Rekao sam da nas se onakva igra kao iz prvog duela rijetko više može ponoviti. I sada vjerujem u tu tvrdnju", samouvjeren je Mihailo Pavićević, strateg Barana
0 komentar(a)
Mornar, Foto: Anto Baković
Mornar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.05.2012. 07:28h

Karakter svojstven velikim ekipama pokazali su košarkaši Mornara u Nikšiću.

Brejk protiv Sutjeske stigao je u pravo vrijeme, a odgovor na pitanje putnika u veliko finale Barani sada imaju u svojim rukama.

Psihološka prednost je na strani domaćih, opuštanja ovoga puta neće biti, a ulog je isuviše veliki da bi se ponovila slaba partija od prije nekoliko dana.

Vrijeme je za meč u kojem izabranici Mihaila Pavićevića ponovo moraju dokazati da su pravi kada je to i najpotrebnije.

"Rekao sam da nas se onakva igra kao iz prvog duela rijetko više može ponoviti. I sada vjerujem u tu tvrdnju. Rekao sam i da vjerujem u ove momke i pobjednički duh ekipe, i ovoga puta ću to ponoviti. Loptica je prebačena u naše polje, i svjesni smo uloge favorita koja nam pripada na domaćem terenu. Od starta sezone smo ciljali veliko finale, nalazimo se na pragu tog cilja i nećemo dozvoliti da nas bilo šta poremeti da ga i ostvarimo. Opuštanja neće biti, u to sam siguran. Vjerujem da će i publika odgovoriti na pravi način i da ćemo svi zajedno proslaviti ulazak u veliko finale", rekao je trener Barana.

Nakon poraza na domaćem parketu, Nikšićani će protiv Mornara u Baru pokušati da naprave novi podvig. Izabranicima Dušana Dubljevića ne fali motiva uoči majstorice, koja će definitivno otkloniti dileme ko je u ovom trenutku bolji rival.

"Znali smo da ćemo u kratkom vremenskom periodu teško savladati Mornar dva puta. Danas imamo novu priliku da se okušamo i sve ćemo učiniti da stignemo do pobjede. Nadam se da će nas u odnosu na meč u Nikšiću šut poslužiti, jer je to preduslov za dobar rezultat. Mornar ima prednost domaćeg terena, međutim, to u ovakvim mečevima ne znači puno. Jednostavno, prethodne dvije utakmice to su i potvrdile. Sigurno da su Barani favoriti, ali to moraju opravdati na parketu", jasan je Petar Popović, krilni centar Nikšićana.

Duel u dvorani “Topolica” igra se od 20.15 sati, a pravdu će dijeliti Radomir Vojinović (Nikšić), Vladan Šundić (Podgorica) i Miloš Koljenšić (Podgorica).

Bonus video: