Harden i Dejvis pozvani u olimpijski tim SAD

Harden je ove sezone u dresu Oklahome imao dobre nastupe i jedan je od kandidata za titulu najboljeg šestog igrača NBA lige
59 pregleda 0 komentar(a)
Džejms Harden, Foto: Beta/AP
Džejms Harden, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.05.2012. 15:10h

Američka košarkaška federacija saopštila je danas da će zbog povreda Dereka Rouza i Dvajta Hauarda na širi spisak kandidata za olimpijski tim za Igre u Londonu biti pozvani Džejms Harden iz Oklahoma Tandersa i osvajač NCAA lige sa Kentakijem, Antoni Dejvis.

Harden je ove sezone u dresu Oklahome imao dobre nastupe i jedan je od kandidata za titulu najboljeg šestog igrača NBA lige, dok Dejvis poslije osvajanja NCAA titule slovi za najvećeg favorita za mjesto prvog pika na draftu.

Selektor SAD-a Majk Kržiževski je istakao da pozivanjem Dejvisa želi da nastavi tradiciju pozivanja u olimpijski tim najboljih koledž košarkaša.

Američki tim će pokušati da odbrani zlatnu medalju iz Pekinga 2008. a već je oslabljen zbog povreda Lamarkusa Oldridža i Čonsija Bilapsa, dok su na starta plej-ofa povrede doživeli Rouz i Hauard

Na spisku selektora SAD Križevskog sa Hardenom i Dejvisom je još 18 NBA zvezda a u timu za London biće mjesta sa moza 12 najboljih.

Bonus video: