Oklahoma i Majami na korak od polufinala plej-ofa

Njujork je porazom u Majamiju postavio negativni rekord NBA lige sa 13 uzastopnih poraza u plej-ofu.
71 pregleda 0 komentar(a)
Kevin Djurent, Foto: Beta AP
Kevin Djurent, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.05.2012. 09:16h

Još samo jedan poraz dijeli Dalas od eliminacije iz plej-ofa i oproštaja od šampionske titule – nakon dvije neizvjesne utakmice i pobjede u Teksasu, Oklahoma je u gostima bila ubjedljiva protiv Maveriksa (95:79) i povela 3:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Ohlahoma je na meču imala ukupno 11 ukradenih lopti i sedam blokada, dok je Dalas, koji nijednom nije vodio, sakupio 16 izgubljenih lopti i šutirao tek 34 posto iz igre.

Kevin Djurent je predvodio pobjednički tim sa 31 poenom, od čega je 21 zabio u prvom poluvremenu, a iz igre je imao šut 15-11. Rasel Vestbruk je dodao 20 poena, a španski centar Serž Ibaka imao je 11 skokova, četiri blokade i deset poena koliko su ubacili i rezervisti Džejms Harden i Derek Fišer.

“Znamo da još uvijek nijesmo ništa uradili”, oprezan je Djurent.

Za Dalas Dirk Novicki postigao je 17 poena uz devet skokova, Džejson Kid je imao 12 koševa, a dvocifren poenterski učinak u redovima još uvijek aktuelnog šampiona imao je samo još Džejson Teri (11).

“Moramo da dobijemo jednu utakmicu, da pokažemo malo ponosa u subotu i jednostavno odigramo bolju utakmicu”, kazao je Novicki.

Oklahoma će u subotu imati priliku da dođe do četvrte pobjede u seriji i izbaci šampione iz borbe za trofej.

Nijedna NBA ekipa u istoriji nije nadoknadila deficit od 0-3 u seriji doigravanja, ali isto tako Maveriksi nikad nijesu "počišćeni" u jednoj seriji plej-ofa.

Ukoliko izgubi i četvrtu utakmicu, Dalas će postati prvi aktualni šampion koji je ispao u prvoj rundi plej-ofa nakon Majamija, kome se to dogodilo prije pet godina. Nakon trijumfa nad Dalasom u finalu 2006. godine, Hitsi su sljedeće godine "pometeni" od Čikaga.

Majami je, takođe, poveo sa 3:0 u seriji protiv Njujorka, pa će u Medison Skver Gardenu u nedjelju imati priliku da riješe pitanje pobjednika serije i plasiraju se u polufinale konferencije.

Hitse je do trijumfa od 87:70 vodio Lebron Džejms sa 32 poena, čak 17 u posljednjoj četvrtini, a imao je i osam skokova i pet asistencija. Dvejn Vejd je dodao 20 koševa (12 u trećoj dionici), Mario Čelmers 19 poena, dok je Kris Boš, za koga se spekulisalo da neće igrati zbog rođenja sina, zabilježio devet skokova i 10 koševa

Bez povrijeđenih Džeremija Lina, Amari Stodemajera i Imana Šumperta, Niksi nijesu imali dovoljno raspoloženih igrača da se suprotstave Majamiju. Najefikasniji u reodvima Niksa bio je Karmelo Entoni sa 22 poena, ali i slabim šutom od 23-7.

Inače, ovaj poraz bio je rekordni 13. uzastopni za Nikse u plej-ofu, čime su srušili rekord od 12 vezanih poraza koji je držao Memfis između 2004. i 2006. godine. Njujork je posljednju pobjedu u plej-ofu zabilježio 29. aprila 2001. godine.

Bonus video: