Meč lopta za košarkaše Sutjeske

Nikšićani su za korak bliži samom finalu plej-ofa, jer pred svojim navijačima imaju meč loptu. Ostaje da se vidi da li će je iskoristiti, ili će se igrati majstorica u "Topolici"
66 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2012. 09:00h

Pobjedom u Baru košarkaši Sutjeske napravili su lijepu uvertiru pred večerašnji meč sa Mornarom.

Izabranici Dušana Dubljevića za korak su bliži samom finalu plej-ofa, jer pred svojim navijačima imaju meč loptu. Ostaje da se vidi da li će je iskoristiti, ili će se, ipak, igrati majstorica u dvorani "Topolica".

"Pobjeda u Baru neće nas zavarati. I dalje smatramo da je Mornar favorit. Međutim, nakon uspješnog rezultata u prvom meču, iznenađenje nije nemoguće. Naša prednost u odnosu na rivala je što nemamo imperativ. Dakle, bez rezultatskog opterećenja, i uz ogromnu podršku “vojvoda”, pokušaćemo da zabilježimo drugu pobjedu. Pokazali smo pravu reakciju onda kad je najpotrebnije, to je odlika kvalitetnih i ozbiljnih ekipa", istakao je Žarko Dragićević, organizator igre Nikšićana.

Košarkaši Mornara uradiće sve što je u njihovoj moći da naprave brejk na teškom gostovanju u Nikšiću. Porazom u prvom meču na domaćem parketu, barski sastav je sebi dodatno umanjio šanse da se nađe u samoj završnici doigravanja za šampiona Crne Gore.

Izabranici Mihaila Pavićevića vjeruju da ne mogu još jednom ponoviti slabu partiju kao u prvom duelu, a polovičan uspjeh ove sezone u Nikšiću daje im za pravo da se nadaju produžetku serije.

"Popravnog više nema, i toga moramo da budemo i te kako svjesni. U najvažnijem meču sezone odigrali smo loše, mogu reći i potcijenili rivala i takav pristup nam se obio o glavu. Sutjeska je sada u velikoj psihološkoj prednosti. Nema sumnje da će i dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a u takvoj atmosferi ove godine gubili su i neki drugi rivali. Sada moramo biti pravi i odigrati na nivou ovogodišnjeg renomea. Vjerujem u moje igrače. Vjerujem u brejk na gostujućem terenu, i očekujem da odluka o putniku u veliko finale padne u Baru", rekao je Pavićević.

Bonus video: