Filadelfija šokirala Čikago, pobjede Bostona i Lejkersa

Fila je slavila u Ilinoisu (109:92), izjednačila na 1:1 i preuzela kontrolu u seriji protiv najbolje ekipe na Istoku u regularnom dijelu sezone...
0 komentar(a)
Čikago, Foto: BETA/AP
Čikago, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 02.05.2012. 08:52h

Filadelfija je znala kako da iskoristi sve mane Čikaga, kojih je mnogo kada u timu nema Derika Rouza, koji je završio sezonu zbog povrede ligamenata lijevog koljena.

Fila je slavila u Ilinoisu (109:92), izjednačila na 1:1 i preuzela kontrolu u seriji protiv najbolje ekipe na Istoku u regularnom dijelu sezone.

Džru Holidej je sa 26 poena predvodio Sikserse, Lu Vilijams je sa klupe dodao 20, a odličan je bio i Evan Tarner - upisao je 19 koševa, sedam skokova i šest asistencija. Nikola Vučević nije ulazio u igru...

Filadelfija je meč prelomila u trećoj četvrtini koju je riješila u svoju korist rezultatom 36:14.

"Ta četvrtina je vjerovatno najbolja koju je ova ekipa odigrala od kada sam na klupi. Bili smo nevjerovatno agresivni, a to protiv ovako dobrog tima kao što je Čikago nije nimalo lako", rekao je trener File Dag Kolins.

Žoakim Noa je bio najefikasniji u Čikagu (21), a dvocifren učinak su imali još omaleni Džon Lukas (15), Si Džej Votson (12) i Rip Hamilton koji je meč završio sa 10 pogodaka.

"Ovo je veliko razočaranje. Prije svega mislim na našu igru u defanzivi, tek onda na poraz", kazao je Noa.

Boston je slavio u Džordžiji protiv Atlante (87:80) i poravnao na 1:1, a stvari je u svoje ruke morao da preuzme kapiten.

Pol Pirs je upisao 36 poena i 14 skokova, pa ni osam izgubljenih lopti nije uticalo na veliko izdanje lidera Seltiksa.

"Kada vjerujete u sebe, kada trener i ekipa vjeruju u vas, onda je to kombinacija koja donosi rezultat", istakao je Pirs.

Najzapaženiji u Atlanti su bili Džo Džonson (22) i Džef Tig (19) i Džoš Smit sa 16 koševa i 12 uhvaćenih lopti.

LA Lejkersi su imali problema sa Denverom (104:100), ali vođstvo od 2:0 u seriji je baš ono što su željeli u Kaliforniji.

"Jednostavno smo bili mnono bolji", rekao je Kobi Brajant, koji je predvodio "jezeraše" sa 38 poena.

Odličan je bio i Endrju Bajnam (27 pogodaka i devet skokova).

Bonus video: