Početak Bruklin Netsa

Netsi će biti jedini tim u NBA sa crnim i bijelim osnovnim bojama. Klupski grb je u obliku štita na kojem piše "Nets" iznad košarkaške lopte na kojoj je velikim slovima napisano slovo "B"...
77 pregleda 0 komentar(a)
Bruk Lopes, Foto: Beta/AP
Bruk Lopes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2012. 19:58h

Košarkaški klub Bruklin Nets danas je imao prvi radni dan, a javnosti je prikazao novi znak i nove, crno-bijele boje.

"Zdravo, Brukline! Dugo sam čekao da kažem to. Jako je uzbudljivo", rekao je centar Bruk Lopes u sportskoj prodavnici koja se nalazi preko puta novog doma Netsa, Barkliz centra, koji bi uskoro trebalo da bude završen.

Osim Lopesa, događaju su prisustvovali i trener Ejveri Džonson, generalni menadžer Bili King, zatim manjinski vlasnik Brus Retner, inače inicijator preseljenja Netsa iz Nju Džersija, kao i predsjednik okruga Bruklin Marti Markovic.

"Danas je veliki dan za Bruklin. Prošla je decenija od kada sam počeo da razgovaram o ovome sa Martijem. Trebalo nam je 10 godina, ali smo sada zvanično Bruklin Netsi", kazao je Retner.

On se suočavao sa pravnim i medijskim otporom zbog želje da izgradi novu arenu i preseli tim koji je kupio 2004. godine.

Netsi će biti jedini tim u NBA sa crnim i bijelim osnovnim bojama.

Klupski grb je u obliku štita na kojem piše "Nets" iznad košarkaške lopte na kojoj je velikim slovima napisano slovo "B".

Netsi su objavili da je logo i boje osmislio manjinski vlasnik reper Džej-Zi, a da su mu inspiracija bili znaci iz podzemne željeznice iz 1957. godine.

“Mrežice” nisu bile u plej-ofu od 2007. godine.

Klub je 2009. kupio ruski milijarder Mihail Prohorov, a ekipa je u sezoni 2009/10. izgubila 70 utakmica.

"Nadamo se da ćemo u ovo doba sljedeće godine biti na pres turneji za plej-of", rekao je trener Džonson.

Netsi su ovu sezonu završili sa 22 pobjede i 44 poraza.

Bonus video: