Nikšićani se nadaju brejku

“Plavi” su apsolutni favoriti protiv Cetinjana, dok se puno vatre očekuje u duelu Barana i Nikšićana. Serija se igra na dvije pobjede
120 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović (Mornar), Foto: SAVO PRELEVIĆ
Nikola Ivanović (Mornar), Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 01.05.2012. 07:28h

Poslije 10 odigranih kola u Erste Superligi, Budućnost Voli, Mornar, Sutjeska i Lovćen su izborili plasman u plej-of.

“Plavi” su apsolutni favoriti protiv Cetinjana, dok se puno vatre očekuje u duelu Barana i Nikšićana. Serija se igra na dvije pobjede.

Mornar - Sutjeska

Sve što su u dosadašnjem dijelu šampionata uradili košarkaši Mornara, sada se nalazi na završnom ispitu.

Do željenog finala Barane put vodi preko najprijatnijeg iznenađenja lige.

Domaćin u seriji doigravanja ima prednost domaćeg parketa, a početni trijumf ne bi smio doći u pitanje.

"Čeka nas težak posao, ali smo pokazali ove sezone da smo kvalitetniji sastav od Nikšićana. Došlo je vrijeme kada taj kvalitet moramo potvrditi onda kada je to i najpotrebnije. Imali smo nedjelju dana bez utakmica, što je svakako novina za naš tim jer je ritam u pretrhodnom periodu bio paklen. Dobro se poznajemo međusobno, ekipa je spremna da odigra kako se od nje očekuje i vjerujem da smo blizu trijumfa", rekao je strateg Mornara Mihailo Pavićević.

Sutjeske je plasmanom u plej-of ne samo ispunila već i premašila plan za ovu sezonu.

Izabranici Dušana Dubljevića uoči novog odmjeravanja snaga sa Mornarom, ulogu favorita prepuštaju domaćinu, ali poručuju da se unaprijed neće predate.

"Barani su nas u Super ligi savladali dva puta zbog čega su apsolutni favoriti. Ipak, bez obzira na sve pokušaćemo da napravimo iznenađenje. Neće biti lako, ali unaprijed se nikada ne predajemo. Nemamo imperativ moranja, a kada smo rasterećeni, onda smo najopasni. Dobro smo upoznati odakle nam prijeti najveća opasnost, tako da ćemo na pojedine igrače obratiti više pažnju, u odnosu na neke predhodne susrete. Dakle, ako mislimo da dođemo do pozitivnog rezultata, moramo ispoštovati dogovor iz svlačionice", rekao je Marko Kovač, bek Nikšićana.

Sutjeska će protiv Mornara nastupiti bez svog najboljeg igrača Nemanje Vranješa, koji je na meču sa Podgoričanima povrijedio ligamente koljena.

Budućnost Voli - Lovćen

Porazom od Makabija, Budućnost Voli je završila sve obaveze na međunarodnoj sceni i sada se okrenula preostalom cilju, odbrani titule.

Prva prepreka na tom putu je Lovćen, a “plavi” su favoriti i za očekivati je da sve riješe u dva meča.

"Lovćen je igrama u dosadašnjem dijelu sezone i plasmanom u plej-of pokazao kvalitet, dobro je vođen od strane Dragana Radovića i zaslužuje respekt. Međutim, očekujem da odigramo dovoljno dobro da zabilježimo pobjedu", rekao je Dejan Radonjić, šef struke Budućnost Volija.

Cetinjani su plasmanom u plej-of ispunili očekivanja, pa dueli sa Podgoričanima dolaze kao kruna na uspješnu sezonu.

"Plasmanom u plej-of napravili smo dobar rezultat i mečevi protiv Budućnosti može samo da koristi našim mladim igračima, bez obzira na rezultat koji bude. I pored toga što je Budućnost imala težak meč sa Makabijem i put do Tel Aviva, apsolutni je favorit. Igraju jako svih 40 minuta, agresivno u odbrani i biće im teško parirati. Igraćemo bez prvog pleja Petra Stojanovića, a pod znakom pitanja je i Ivan Zejak, ali ko god bude igrao daće maksimum da se predstavimo u dobrom izdanju", objasnio je strateg Cetinjana Dragan Radović.

Raspored

Utorak

Mornar - Sutjeka (19.00)

Srijeda

Budućnost Voli - Lovćen (19.00)

Četvrtak

Lovćen - Budućnost Voli (18.00)

Sutjeska - Mornar (18.00)

Bonus video: